čtvrtek 19. ledna 2012

Pololetní písemka z předmětu Tomb Raider.

Pololetí a zkouškové období už doslova bouchá na dveře. Znamená to ležet v knihách a sešitech, šrotit, šrotit a šrotit, ať prolezeme. Ale nejde se celý den jenom učit. Člověk musí hlavičce také dopřát trošku přestávku. Určitě se občas najde i chvilka, kdy zasedneme k TR... Rozhodla jsem se zahrát si tak trošku na profesorku a otestovat vás, jak pilně jste v posledním pololetí hráli. Ale nemusíte se vůbec bát... Nebudete muset počítat žádné složité matematické rovnice, psát slohovou práci, ani doplňovat y/i do českých vět... Tenhle test se bude týkat vašich znalostí z Tomb Raider.
Podobný test jsem zde zveřejňovala před několika dny. Napadlo mě pár dalších, docela zapeklitých otázek, celkem deset, a rozhodla jsem se, že vám je sem dám jako takovou menší písemku...

Chopte se tedy pera a můžete doplňovat :) Na konci za správnými odpověďmi najdete vyhodnocení. Nebojte se. Mezi námi Tomb Raiderovci není známka 5, takže určitě všichni uspějete :)

Vrhněme se tedy směle na to...

1. Laru Croft jsme alespoň jednou mohli vidět, jak se s někým romanticky líbá. Ano nebo ne? V potaz bereme oficiální herní (bez datadisků) a filmovou sérii, nikoliv komiksovou apod.

2. Kolik času je na dokončení Time Trialu v Bolívii v TR Legend? Berme to v rámci minut, 3 minuty tolerance nahoru i dolů.

3. Jaký outfit získáme za splnění Time Trialu v Ghaně v TR Legend?

4. V TR Legend jsou dvě části hry, v nichž za žádných okolností nemůžeme použít pistole. Ano nebo ne?

5. Tomb Raider: Anniversary nakonec vydalo studio Crystal Dynamics. Tvorbou hry ale byli pověřeni i Core Design. Ti měli hru hotovou z 50%, když jim nakonec Eidos oznámil, že se rozhodl vydat verzi od Crystal Dynamics. Je tato věta pravdivá, ano nebo ne?

6. Lara v TR Legend měla mít původně místo culíku cop. Ano nebo ne?

7. Kolik postav je možné v Tomb Raider ovládat? Bereme v potaz oficiální hry na PC, PlayStation 1,2, X-Box 360... Nebereme v potaz žádné Amatérské levely.

8. Kolikrát přesně jsme mohli hrát za šestnáctiletou nebo mladou Laru? Mluvíme o hrách od Core Design i od Crystal Dynamics.

9. Lara Croft se někdy potkala s Indiana Jonesem. Ano nebo ne? Zda je tato informace pravdivá, si můžete najít ve hře, v knize, v komiksu... Prozradím jen, že je to jedna z oficiálně vydaných věcí, nikoliv žádný fanouškovský výtvor.

10. Z kolika kousků se skládá Excalibur v TR Legend? S tím, že připočteme Ghalali Key jako jednu z částí.

A správné odpovědi?
1. Ano.
Laru Croft jsme mohli vidět v romantické scéně ve druhém filmu Tomb Raider: The Craddle of Life, kde políbila Terryho Sheridana na lodi plující z Číny. Bylo to samozřejmě jenom proto, aby upoutala jeho pozornost a mohla se vytratit - jinak by ho musela zabít.
Maximum bodů u této otázky: 1

2. 12 minut a 30 vteřin
Bolívii musíme doslova proletět jako střela během 12 minut a 30 vteřin, abychom získali bonusový outfit Sport Green. Pokud jste odpověděli v rozmezí 9 minut a 30 vteřin až 15 minut a 30 vteřin, můžete si zapsat správnou odpověď. Kdo odpověděl přesně, může si zapsat dva body.
Maximum bodů u této otázky: 2

3. Amanda
Dokončíme-li během 20 minut misi v Západní Africe, získáme možnost zahrát si všechny mise jako Amanda. Amanda ovšem bude absolvovat stejné mise jako Lara, bude mít její pohyby a její hlas :) Přiznám se, že tohle dělám ráda - videosekvence v Bolívii Redux nebo v Kazachstánu se dvěma stejnými Amandami vypadají velice zajímavě :)
Maximum bodů u této otázky: 1

4. Ano.
V TR Legend jsou dvě situace, ve kterých nikdy nebudeme moci použít pistole, dokonce ani změnit outfit. Je to situace v Paraíso, kde vzpomínáme s mladou Larou a na večírku na začátku mise v Japonsku.
Maximum bodů u této otázky: 1

5. Ne.
Tato věta není pravdivá. Když Eidos oznámil Core Design, že nakonec bude zveřejněna verze od Crystal Dynamics, původní tvůrci měli hru hotovou více než z poloviny (což je víc, než 50 %). Nejčastěji se uvádí číslo 80 %. Hra od Core navíc byla plánovaná na rok 2006, tedy přesně 10 let na Lařino výročí. S ročním zpožděním ale vyšla pod firmou Crystal Dynamics. Anniversary od Core Design se měla držet grafického zavedení v Angel of Darkness, ovšem měly být vylepšeny pohyby a celá škála nových pohybů měla být přidána. Z některých screenshotů je i patrné, že Crystal Dynamics se možná nechal u některých lokací Core Designem inspirovat. Core Design ale prohlásili, že na své výročí nezapomenou a rádi by projekt dotáhli do konce.
Maximum bodů u této otázky: 1

6. Ano.
Lara v Legend skutečně měla mít cop, skoro totožný s tím, který známe z Angel of Darkness, jen trošku víc do zrzava. Lara má tento cop i na některých z prvních trailerů či promo obrázků. Později se ale od původního plánu upustilo, takže Laře uvázali culík a přidali ofinu kolem obličeje. Stejně jako copánek bylo vypuštěno i několik lokací a míst, která jsou patrná v trailerech a gameplayích - jednalo se o "vytažené" části v Nepálu, Bolívii a Ghaně.
Máte-li dokonce chuť podívat se na tyto trailery, najdete je na tombraiderchronicles.com ke stažení.
Maximum bodů u této otázky: 1

7. Tři.
Samozřejmě tím prvním a hlavním charakterem je Lara Croft, druhým charakterem je Kurtis Trent, který má dva své levely v Angel of Darkness (a chudáček jich měl mít víc) a třetím herním charakterem je Doppelganger v datadisku pro X-Box 360 Lara's Shadow.
To jsou oficiální charaktery, které mají své vlastní levely nebo i hry. Existuje ale i možnost zahrát si v TR Legend jako Amanda a v TR Anniversary jako Natla. Tyto postavy jsou ale brány jako outfity a vlastně umí stejné věci a prožívají stejné skutečnosti jako Lara, proto je jako herní charaktery nebereme.
Pokud jste ale počítali Amandu i Natlu k třem výše zmíněným charakterům, napište si bod za správnou odpověď. Pokud jste opdověděli číslicí tři, máte dva body.
Maximum bodů u této otázky: 2

8. Třikrát
Bylo to v TR The Last Revelation, kde Lara zažila svou vůbec první výpravu s profesorem Von Croyem v roce 1984 v Kambodži, poté v TR Chronicles, kde Lara prožila dobrodružství na strašidelném ostrově v Irsku po boku kněze Patricka Dunstana a nakonec v TR Legend, když Lara přišla o své přátele v Paraíso.
Maximum bodů u této otázky: 1

9. Ano.
V komiksu Lara Croft as the Tomb Raider #01 naše hrdinka mluví o "nějakém zdánlivě nestárnoucím američanovi s plstěným kloboukem se zahnutým okrajem a dlouhým bičem, který uměl fakt dobře líbat". To je nepochybně narážka na Indiana Jonese. Ačkoliv nebýt Charlie, já sama bych si jí nejspíš nevšimla :) Narážka na Indiana Jonese je také v TR 4.
Tohle je skutečně těžká otázka, ten komiks jste vážně číst nemuseli. Pokud jste odpověděli správně, zapište si dva body, pokud špatně, zapiště si jeden bod.
Maximum bodů u této otázky: 2

10. Excalibur se kládá z pěti částí.
Počítáme-li Ghalali Key jako část meče, dopočítáme se pěti kousků. Půdorys na obrázku jako část meče samozřejmě nepočítáme. Ale pokud jste ho přeci jen přičetli, i tak si napište bod ;)
Maximum bodů u této otázky: 1

A známky?

Sečtěte si body a v tabulce se podívejte na to, jak jste dopadli... Nebojte, známkování je mírné...

  Body         Známka                                            Výsledek
13 - 9       Výborný!         Výtečně! Ty jsi skutečný TR znalec. V předmětu bys prošel s vyznamenáním!
 8 - 5        Chvalitebný!   Velmi dobrý výkon! Párkrát si ještě něco o TR přečti a budeš tento předmět moci vyučovat :)
 4 - 2        Dobrý!             To není špatné! Občas nějaká ta mezera, ale rozhodně se nemáš za co stydět!
 1 - 0        Dostatečný!    Tvé znalosti trošku kolísají, ale neklesej na mysli, i tak procházíš. U příštího testu to jistě půjde líp :)

2 komentáře:

  1. 12 bodíků! :) Jeden bod mínus, protože jsem neuhádla na vteřinu přesně time trial v Bolívii... :)

    OdpovědětVymazat