sobota 25. srpna 2012

Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft - Krátké info

Arzenál se podstatně rozšířil, tentokrát se vydáme do ještě zapadlejších a odlehlejších koutů světa, oblečeme na sebe hned několik obleků vhodných do tropů i do ledu. Potkáme ještě větší a rozmanitější množství nepřátel. Umíme podstatně víc pohybů, než tomu bylo kdy dřív. V Surrey se tentokrát doopravdy vyřádíme. Vydání hry navíc provází obrovská reklamní a komerční propagace ve formě propagačních předmětů, reklamních spotů s hlavní hrdinkou nebo promo akce s modelkou Lary. Tomb Raider je skutečně doopravdy akční.

Informace
Vývojář: Core Design
Vydavatel: Eidos Interactive
Datum vydání: listopad 1998
Oficiální název: Tomb Raider III
Podtitul: Adventures of Lara Croft
Počet levelů: 21 (19 herních levelů, 1 výcvikový level, 1 bonusový level)
Modelka Lary pro tento díl: Nell McAndrew (oficiální modelka najatá Eidos)

Příběh: Před tisíci lety přiletěl na Zemi asteroid, který v sobě skrýval obrovskou sílu. Ta byla ukrytá ve čtyřech průzračně modrých kamenech, které asteroid obsahoval. Kameny byly postupně nalezeny různými národy a vytesány do podob dýky, salamandra, menhiru a oka. Artefakty byly národy uctívány nebo zkoumány, a postupem času se na ně zapomnělo.
V Antarktidě se ale v roce 1998 provádí výzkumné vrty. Místo dopadu asteroidu je důkladně zkoumáno, zda neobsahuje důležité látky a minerály. Jenže jakási podivná síla tu mění lidi v mutanty a nutí je zabíjet jeden druhého navzájem. Výzkumné vrty jsou neúspěšné. Mise selhala.
O tajemných artefaktech se dozví mladá a již poměrně zkušená dobrodružka Lara Croft. Pomocí svého důvtipu a mapy identifikuje místa, kde by se artefakty mohly eventuelně nacházet. Postupně prozkoumává Indii, Jižní Pacifik, Nevadskou Oblast 51 i Londýn, aby artefakty získala a vydává se i do Antarktidy, kde se nachází výzkumná základna, aby artefakty umocnila. Všechny artefakty v sobě skrývají sílu, která musí být zastavena a to je možné pouze v místě dopadu asteroidu. Jenže není sama, kdo po artefaktech prahne. Je tu spousta jiných, kteří ovšem artefakty chtějí zneužít. Musí být ostražitá, musí být rychlá, musí být opatrná a musí se spolehnout jedině sama na sebe.

Artefakt: Tentokrát se vydáváme po stopách hned čtyř artefaktů: Infada Stone, Ora Dagger, Element 115 a Eye of Isis. Všechny pochází z vnitřku neznámého vesmírného tělesa, které před tisíci lety dopadlo do Antarktidy. Spojuje je průzračně modrý vzhled a nezkrotná síla, kterou se každý, kdo se jí zmocní, snaží zneužít.

Odehrává se: Indie, Jižní Pacifik, Londýn (Anglie), Oblast 51 (Nevada, USA), Antarktida, Surrey (Anglie)

Vytvořeno pro: PC, PlayStation 1, PSP, Mac

Důležité charaktery:
Tony (nepřítel, boss v Indii)
Randy a Rory (společníci Tonyho; neutrální vztah)
Sophia Leigh (nepřítel, boss v Londýně)
Vůdce Zatracených (spíše přítel, vedoucí nápomocné skupiny Zatracených v Londýně)
Poručík Tuckerman (přítel, předá Laře mapku přes bažinu v Jižním Pacifiku)
Puna (nepřítel; hlavní boss v Jižním Pacifiku)
Domorodec (neutrální; vypráví Laře o uctívání artefaktu Element 115 v Jižním Pacifiku)
Doktor Willard (nejprve se zdá jako spojenec, později hlavní boss hry)
Winston (Lařin věrný sluha; potkáme ho v Surrey)
_____________________

Zpět na rozcestník Tomb Raider 3

Navigace: Tomb Raider 3

2 komentáře: