čtvrtek 19. ledna 2012

Jak to má Lara s muži?

Každá žena podléhá mužským šarmům. Není vůbec žádný důvod, proč by se tomu měla právě Lara vyhnout. Pravda je, že Lara Croft si zřejmě díky svému dobrodružnému stylu života jen těžko najde a udrží milostný vztah. Spekuluje se o tom, že měla hodně mužů, ale žádný vztah jí nikdy nevydržel déle než pět měsíců. Jednou byla dokonce i zasnoubená, ale její milovaný strýček se za ni přimluvil u jejího otce a tak ze svatby sešlo (tak to říká oficiální životopis). Druhá verze zase říká, že její snoubenec zemřel při havárii letadla, při níž zesnuli i Lařini rodiče (tak to říká komiks). Přesto, i když se to snažila ututlat, média na ni vyhrabala několik vážných známostí..

Chase Carver
Oficiálně se neví, kdy přesně s Larou chodil, média ale údajně vyšťourala, že to bylo někdy v roce 2000. Lara v komiksu Legenda o medůsině masce prohlašuje, že "s tím chlapem chodila dva měsíce". Protože Chase patří též jako Lara k hledačům pokladů, zřejmě vás nepřekvapí, že se seznámili právě na jedné z dobrodružných výprav. Na některých cestách se opět setkali, vzpomeňme na výpravu za Medůsinou maskou, kde Carver Laře několikrát zachránil život. Carver také patří mezi světoznámé výzkumníky a vědce v oblasti mýtických a záhadných jevů, k Medůsině masce totiž Laru dovedl právě on. Je o něm znám jeden velký zlozvyk: trpí zapomnětlivostí, proto si přísně tajná hesla nechává napsaná na listech papíru na svém pracovním stole, aby je měl stále na očích. Na tento dvouměsíční vztah Lara vzpomíná opravdu bouřlivě, neboť Chasovo heslo zní: ,,Zdrhni, zdrhni a přežij, aby ses mohl milovat i příští den." V současné době nejsou s Larou ani přátelé ani nepřátelé, jen případní spojenci a kolegové.

Kurtis Trent
Při výpravě do Prahy v roce 2003 se Lara poprvé setkala s tímto tajemným mužem, který náhodou hledal stejné artefakty jako ona. Je obdařen tajemnou silou díky svému členství v řádu Lux Veritatis, kam patřili i jeho předkové. Právě Kurtis je jeho posledním zasvěcencem. Při výpravě v Praze s Larou nic neměl, ale někteří fanoušci jsou názoru, že po zkušenostech v Egyptě, jenž předcházely Angel of Darkness, se Lara stala méně důvěřivou a to po všech stránkách. Jejich setkání právě proto nechávalo Laru chladnou, i když se jí zřejmě líbil, k tomu se však nikdy nepřiznala. Zřejmý byl i fakt, že Kurtisovi Lara rozhodně nebyla lhostejná a jednou zachránil život jí, podruhé ona jemu. V místě, kde se naposledy viděli, Lara pak nachází po Kurtisovi jenom trochu krve a Chirugai. Většina fanoušků se domnívá, že aktivovaná Chirugai Laru navádí přímo za Kurtisem. Kvůli pádu Core Design jsme se ovšem nikdy nedozvěděli, jak to vlastně s Kurtisem je. Existuje ovšem fanouškovský komiks, který navazuje na děj v Angel of Darkness. Tam Lara zjišťuje, že Kurtis přežil, a navštěvuje ho v nemocnici. Tento příběh ovšem není oficiální. Jejich další setkání není v dohlednu.

Pierre DuPont a Larson Conway
Neznámo proč si někteří fanoušci spojovali Pierreho s Larou jako pár. Z prvního dobrodružství je pro Laru znám jako nepřítel, ovšem ze vzpomínek vylíčených v TR Chronicles je zřejmé, že se spolu setkali ještě před jeho smrtí. V levelu Colosseum Lara s Pierrem nepatrně flirtuje. Že by to byl právě onen podnět, z něhož fanoušci vytvořili fámu? Když se ale novináři na tuto skutečnost ptali Lary, se slovy, že ji "nemají spojovat s každým žoldákem, který jí vleze do cesty" jim práskla dveřmi před nosem. Pierre pracoval jako lovec pokladů pro různé firmy a soukromníky, avšak honba za Potomkem Atlantidy se mu stala osudným.
Po vydání TR Anniversary se vyrojila spekulace, že Larson "kovboj" Conway je do Lary zamilovaný. Fanoušci tak usoudili na základě jedné chvilky v cutscéně na konci levelů v Egyptě, kdy Natla a její žoldáci Laru zajmou a okradou. Když Lara prchá a skáče ze srázu do vody, Larson po ní střílí - zdá se ale, že úmyslně mine cíl...

Terry Sheridan
Vztah s ním Lara oficiálně potvrzuje, prý sním prožila pět pohádkových měsíců. Jejich štěstí skončilo ve chvíli, kdy se Terry Sheridan, špičkový vojenský námořník s nejvyšší hodností sloužící své britské vlasti rozhodl svou zemi zradit kvůli pár milionům. Od té doby je považován za vlastizrádce a byl zavřen v Kazachstánském vězení, o kterém se říká, že "cesta vede jen dovnitř, ven až po smrti". Díky svým znalostem o Šaj Ling se dostane z vězení, protože sama Lara ho bude potřebovat při výpravě za Pandořinou skříňkou. I když ho Lara před nedávnem hluboce milovala, teď si u něj nemůže být jistá ničím. Od MI5 má dovoleno dokonce ho zabít. Když se u Pandořiny skříňky oba sejdou a vše vypadá, že by se tento vztah mohl zase urovnat, nad Terrym zvítězí jeho touha po penězích a je rozhodnut prodat Pandořinu skříňku na černém trhu. Kvůli své chamtivosti a sobeckosti Lařinou rukou umírá. Lara se nechala slyšet, že tenkrát v Kolébce života bylo pro ni vůbec nejtěžší v životě vystřelit.

Alex West
Lařina bývalá láska, která byla schopná pro pár drobných zradit kdekoho. Alex se nechal slyšet, že ,,nějak se přece na živobytí musí vydělávat" ,proto se živí jako nájemný vykradač hrobek. Zlomový okamžik ale nastává ve chvíli, kdy si ho najme pan Manfred Powell a jeho cesty se znovu střetávají s Lařinými. Kvůli Powellovým penězům jde chvíli proti ní, když ale na konci poznává, že ani peníze mu za další zradu vůči Laře nestojí, Powell ho chce zabít. Ovšem díky magickému Trojúhelníku mu Lara zachraňuje život a na krátkou chvíli se dají opět dohromady. A proč se vlastně poprvé rozešli? Lara se při jedné výpravě rozhodla spojit síly s Alexem, ten ale získané modlitební mlýnky následně prodal a Laru si tak znepřátelil. A proč se rozešli podruhé? V podstatě ze stejného důvodu, jen Alex prodal jinou Lařinou těžce vydřenou relikvii.

Zesnulý snoubenec
Věděli jste, že Lara byla dokonce zasnoubená? Zmínka o jednom snoubenci je v oficiálním životopisu Lary - tam se ale píše, že Lara tohoto muže nemiluje a díky vlivům svého strýčka se ze vztahu vyvleče. Ještě je tu ale komiksová verze, která říká, že Lara a její snoubenec - v komiksu pojmenovaný Roger - byli do sebe nesmírně zamilovaní. Jejich vztah ale skončil ve chvíli, kdy se zřítilo letadlo, ve kterém seděli jak Lara s Rogerem, tak její rodiče. Podle Lařina komiksového životopisu při této havárii zemřel jak snoubenec, tak její rodiče.
Buď je komiksová Lara zcela jiná, než ta od Core Design, nebo byla zkrátka zasnoubená dvakrát :)

Všechny vztahy Lary Croft jsou velmi rozporuplné. Jisté je, že ze zmíněných vztahů jí bohužel nevydržel ani jeden. Osobně bych jí moc přála v životě štěstí. Ale vzhledem k tomu, že její život je velmi nestálý a dobrodružný, není na dlouhodobé vztahy místo.
Co se týče mého názoru, podle mě ještě nevymysleli muže, který by se k ní dokonale hodil...

Žádné komentáře:

Okomentovat