pondělí 11. července 2016

Level 18: Jak jsem si s Jeanette zahrál Tomb Raider

Navigace: Jeanettin herní report

Když Jeanette hrála osmnáctý level Tomb Raider, naskytla se mi zajímavá příležitost. Vzhledem k tomu, že jsem sám byl hlavním protagonistou levelu osmnáct v Angel of Darkness, posadil jsem se vedle Jeanette a sledoval jsem, jak se pere s osmnáctým level v ostatních TR. Povzbuzoval jsem ji, fandil jí, radil jak to má udělat co nejlépe a občas se i zasmál, když Lara umřela. Ale asi jsem to s těmi připomínkami trochu přehnal, protože mi bylo řečeno, že když jsem teda tak chytrej, tak si mám článek napsat sám. Přiznám se, že počítačům, psaní článků a blogaření rozumím jako koza petrželi, takže mi trvalo trochu delší dobu, než jsem to sesumíroval, dal dohromady a vůbec napsal. Doufal jsem, že Jeanette to nakonec stejně sepíše sama, ale vzhledem k tomu, že pořád chodila okolo mě naštvaně a říkala mi "pan chytrák", došlo mi, že to asi nakonec zbude na mně. Ale smích mě za chvíli přešel. Když jsem ji poprosil, aby mi ten článek nejdříve zkontrolovala od gramatických chyb, než ho zveřejním, vrátila mi ho celý červený s asi padesáti usměvavými smajlíky a tentokrát byla vysmátá zase ona.

Začnu u Tomb Raider 2, který se nám podařilo kompletně dohrát. Level začíná hezkým pohledem na slečnu Croftovou v její ložnici. Dosud jsem u ní vídal jen dvě pistole na nohách. Ta dýka u pasu taky nevypadá vůbec špatně. Ale ani o nic míň nebezpečně. Snažil jsem se Jeanette radit v tom, kde má najít klíč od zbrojnice. Tak přizvukovala a přikyvovala a pořád říkala: "Jasně, tam se mrknem, tam by mohl být." a měla se mnou docela trpělivost. A nakonec mi ukázala, že ten klíč máme celou dobu v inventáři. Tak jsem na chvíli byl zticha a sledoval polonahé tělo slečny Croftové, jak lidkviduje mafiány jednoho po druhém ve svém vlastním baráku. Vždycky jsem pro ni měl slabost. Ale v tuhle chvíli jsem si říkal, že bych s ní možná nakonec nechtěl žít pod jednou střechou s pokojem plným arzenálu. Winston udělal dobře, když tentokrát zůstal opodál (možná v chlaďáku nebo v jedné ze zamčených ložnic) a nepletl se Jeanette s Larou moc do cesty.

Během hraní TR3 a TR4 jsem Jeanette nominoval na první místo hned v několika kategoriích:
1. Jak zabít Laru Croft během tří vteřin.
2. Jak zahučet do první propasti v Egyptě.
3. Hráčka s největší sprostou slovní zásobou na světě, když Lara umře.
4. Nejúchylnější hráčka Tomb Raideru (podle počtu screenshotů s mým pozadím během jednoho levelu).

Když došlo na Sanatorium, tedy MŮJ level, zdrželi jsme se v něm asi nejdéle. Ačkoliv jsme měli za sebou daleko náročnější levely, jelikož v TR3 už jsme zvládli závěrečný level a v TR4 si dost potrápili hlavičku. Ale když někdo musí dělat screenshot každé dvě vteřiny, aby zachytil moje pozadí pokaždé, když se pohne, holt se herní doba o něco málo prodlouží. Každopádně jsem si to svoje vysmívání pěkně vyžral, jelikož jsem často padal z velkých výšek, přehlédl jsem nějakého blázna nebo občas zapomněl sníst čokoládu (prý nechtěně).

Až budu v levelu s Boaz, já to nechci vidět, kolikrát umřu. Ach jo.

Zbývá už jen TR4 a TR6. Jeanette se nechala slyšet, že už to nejspíš "dojede" a napíše už jen článek o závěru TR4 a TR6, aby to už konečně měla za sebou a mohla se věnovat TR9. Na to se taky docela těším.

Mějte se krásně a budu se zase někdy těšit.
Váš lovec démonů,
Kurtis Trent


Tomb Raider: Starring Lara Croft
 Tomb Raider: Adventures of Lara Croft
 Tomb Raider: The Last Revelation
 Tomb Raider: The Angel of Darkness

1 komentář:

  1. Krásně sepsaný článek! :-) Gratuluji k dojetí dalších dvou Tomb Raiderů! A držím palce při postupu ve zbývajících dvou. :-)
    Velmi mě pobavili i nominace, ale myslím, že při té se sprostou mluvou bych ti mohla konkurovat, jak jsem zjistila při hraní Tomb Raider 3 :D
    A také chválím i screenshoty, jsou vskutku povedené. :-)

    OdpovědětVymazat