čtvrtek 2. června 2016

Květen 2016: Jaký hlas Lary Croft je vám nejsympatičtější?

Lara Croft je na světě již mnoho let. Nepočítalo se s tím, že její hra bude mít víc dílů, takže její původní dabérka, Shelley Blond měla s tvůrci hry smlouvu jen pro první díl. Následující pokračování ale vyžadovaly další dabérky, hledalo se podle toho, jaký hlas se k Laře hodí. Následovala Judith Gibbins, jejíž "Don't you think you've seen enough?" patří k jejím neodmyslitelným hláškám. Pro TR4 byla zvolena Jonell Elliott, jelikož se její hlas hodil pro Laru jako takovou i pro její mladší, šestnáctiletou verzi. Pak přišli Crystal Dynamics a s nimi i nová tvář a nový hlas Lary Croft. Keeley Hawes dokonce vyhrála cenu za nejlépe nadabovanou počítačovou postavu. A "restart" série TR, kde měla hlavní hrdinka opět omládnout, vyžadoval také nový hlas. Camilla Luddington hráče uspokojila a dokázala, že umí výborně křičet a sprostě nadávat.

Bylo jich nespočet. Přesto jsme si každý jistě oblíbili tu svojí a když se řekne "Lara Croft", jistě se nám vybaví hlas právě té naší oblíbené herečky. Výsledky ankety dopadly docela překvapivě. Navíc máme dvě první místa. Tipovala jsem jako vítězku Camillu. Ale přehlasovali jste ji.
Larou Croft jsou pro vás Keeley Hawes a Jonell Elliott. Nutno podotknout, že jejich dabingy jsou naprosto nepřekonatelné. Jonell byla hlasem Lary od TR4 po Angel of Darkness a Keeley propůjčila svůj charismatický hlas naší hrdince v TR Legend, Anniversary a Underworld. Mojí osobní favoritkou byla právě Jonell, proto jsem ráda, že jste ji společně s Keeley poslali na první příčku. Camilla Luddington skončila jako druhá společně s Juddith Gibbins a jeden hlas získala Shelley Blond, jíž jsme v roli Lary Croft mohli slyšet jako úplně poprvé.

Děkuji vám za účast! A v červnu se vás budu ptát na věc z jiného soudku - jaké lokace vás v TR nejvíce baví? Prozkoumáváte nejraději staré hrobky plné logických hádanek, nebo dáváte rádi dohromady přístupové karty, čipy a tlačítka v tajných základnách? Rádi bloudíte džunglí nebo mrznete v zasněžených oblastech? Jistě máme všichni rádi více oblastí, proto jsem pro tentokrát povolila zvolení hned několika odpovědí při hlasování. Těším se na vaše názory a účast!
______________________

Navigace: Vyhodnocení anket

4 komentáře:

  1. "Don't you think you've seen enough?" je naprosto nezapomenutelná hláška, ale nejradši mám asi hlas nejnovější Lary. I když Jonell Elliot zněla taky skvěle jako neohrožená archeoložka! :D
    V nové anketě jsem hlasovala pro tajné základny, protože mě nejvíc baví hledat spouštěcí tlačítka, objevovat skryté tunely, mechanismy atd. Prostě je to takové supermega agentské, a já zbožňuju všechno, co se týká tajných agentů. :D Taky jsou tam většinou lidi a ty zabíjím radši než zvířata (to zní dost sadisticky, teda :D). I když například v nejnovějším Tomb Raiderovi přímo miluju venkovní destinace, protože... TA PŘEKRÁSNÁ GRAFIKA! ♥ Ale ve starších si teda spíš užívám budovy, mrakodrapy a lodě, např. Maria Doria, Londýn nebo věznice v Nevadě. A samozřejmě mezi moje nejoblíbenější patří Praha ze šestého dílu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to s tebou souhlasím. Já teda radši hrobky a kobky, nicméně co se týče zabíjení lidí, taky je mi jich méně líto než zvířat :D Tak nějak mi přijdou méně nevinní než zvířata.

      Děkuji za Tvůj názor :)

      Vymazat
  2. No, já ráda prohledávám všechny oblasti, ale to bych v anketě musela vybrat všechny možnosti :D Zvolila jsem však džungle, protože si je dosti užívám (ač ne tak dost jako zasněžené oblasti) a člověk nikdy neví, co se skrývá pod všemi těmi keři, co tam jsou :-)

    Krásný, nový design mimochodem! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D A představ si, že jsem ho měla hotový během hodiny. Ale jsem s ním vyjímečně taky nadmíru spokojená :D

      Vymazat