pátek 3. června 2016

Dan Abnett: Lara Croft and the Blade of Gwynnever

Lara Croft staví přední příčky v prodejnosti počítačových her. Rozbourala taky sochařský svět, protože jejích zmenšenin se prodalo několik milionů. U komiksových fanoušků se zapsala jako neohrožená prsatá dáma, co proleze skrz naskrz každou hrobku a i tak zůstane živá. Jen žádnou knihu jsme o ní už delší dobu nečetli. Ale milovníci písmenek a vůně papírových stránek, můžete jásat! Lara Croft se vrací ve zbrusu novém knižním dobrodružství, aby vám opět připomněla, jak je důvtipná, neohrožená a cílevědomá.

Lara se vrací po těžké práci na Srí Lance s nepořízenou domů do Londýna. Zatímco se snaží smířit s potupou a hojí si své rány na těle i na duši, zastihne ji telefonní hovor od přítele, který zoufale a rychle potřebuje její pomoc. Narazil totiž na něco opravdu zvláštního během vykopávek přímo pod Londýnem. Neohrožená dobrodružka se vydává vstříc další cestě, odhodlaná přijít tomuto tajemství na kloub a přepsat dějiny Britských ostrovů, možná i celého světa. Je však během toho proti své vůli vtažena do nebezpečného světa špionáží, spiknutí a obchodů na černém trhu. V sázce je hodně. Lara se vydává střemhlav nebezpečnému dobrodružství, na jehož konci by objev spojil svět starověku s moderními legendami a mýty. Staří nepřátelé i nové hrozby se setkávají, aby Laře zastavili v hledání pravdy. Jaké tajemství podivný artefakt obnáší? Komu lze věřit? Mohlo by se jednat o misi, která tentokrát bude i nad Lařiny síly?

Příběh ve spolupráci s vývojáři z Crystal Dynamics napsal Dan Abnett, britský romanopisec a tvůrce komiksových příběhů.

Kniha by měla vyjít 26. července 2016 a už teď je možné si ji předobjednat na amazon.com.
_______________________

Navigace: Tomb Raider na knižních stránkách, Novinky ze světa TR

7 komentářů:

  1. A tipujem, že znova bude strašne málo výtlačkov a keď si ju budem chcieť kúpiť tak už nebude :/

    OdpovědětVymazat
  2. Proto je možná lepší ta předobjednávka. Čeho se víc bojím, že bude zase jen v angličtině.

    OdpovědětVymazat
  3. Do češtiny překládaj kde co... zaklínače, assassins creed, atd... ale na Laru češi zas serou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se tentokrát polepší. Ale je fakt, že obecně se v Čechách jim asi víc vyplatí přeložit Assasina nebo Zaklínače či Warcraft, než Laru. Což je škoda. Je nás málo no.

      Vymazat
  4. Taktiež som si chcel objednať raz Ten Thousand Immortals ale prišiel mi len e-mail, že sa chystá dotlač a potom ma kontaktujú. Odvtedy mi už nič neprišlo.

    Hej do češtiny fakt prekladajú, ale v slovenčine na to serú totálne. Nedávno som si všimol, že začali prekladať konečne aspoň Zaklínača...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo máš pravdu. Stalo se mi to, ptala jsem se (je to teda už hodně let) na dotisk knihy z prvního filmového TR. Prý plánujeme plánujeme. Dosud nic :D

      Vymazat
  5. Takhle nějak bych si představoval pokračování příběhů započatých v Angel of Darkness- dospěláckej příběh plnej intrikaření, špionáží a podobně... :-)

    OdpovědětVymazat