pátek 15. dubna 2016

Čí je to hlava na bundách ochranky?

Pokud jste vyrostli s počítačovými hrami, podobně jako já, a jste pamětníci, kteří si pamatují opravdu starodávné tituly, pak vám možná bude něco říkat i legendární střílečka Doom, kde jsme měli za úkol s hrdinou projít několika úrovněmi a s pomocí malého arzenálu vzdorovat obrovskému množství monster a mutantů. Nevím jak vám, ale mně se asi nejvíc do paměti zaryly ty okamžiky, kdy na nás vyskočilo červené cosi, co připomínalo jakousi buvolí hlavu (nebo v některých případech jakási oživlá střeva). Je pravda, že hra to byla na svou dobu poměrně drsná a brutální. Nicméně k věci. Vzpomněla jsem si na tuto věc minulosti během svého hraní Tomb Raider 3, konkrétně v levelu Nevada Desert. A jaká je mezi tím vlastně spojitost?
Většina hráčů si na obživlé zmutované hlavy jistě vzpomene. V novějších vydáních hry je jejich zpracování o dost  realističtější.
Když se dostanete do části, kde po vás běhají hlídači, kteří se pohybují u vojenského komplexu, schválně si všimněte, co mají na zádech, když se skácí mrtví k zemi. Copak je to za hlavu na jejich bundách? Myslím, že je to naprosto jasný a do očí bijící easter egg.
Podoba nášivky na bundách hlídačů je až záhadně nápadná.
Je mi teda záhadou, co tvůrce k tomuto easter eggu přimělo. Ale hlava obklopená červeným pozadím je prostě jasný odkaz a jistě se vám tento výjev taky vybaví, pokud patříte k těm, co si Dooma zahráli a víte, o čem mluvím. Američtí vojáci jsou zřejmě tak zapálenými fanoušky, že si své oblíbené mutanty nechali vyšít i na oděv.
__________________________

Zpět k rozcestníku Easter Eggy

Navigace: Tomb Raider 3 - Easter Eggy

1 komentář: