úterý 1. března 2016

Level 4: Vítejte v divadle. A přichází první setkání s blonďatými (ne)přáteli.

Při hraní levelu po levelu si člověk uvědomí, v kolika Tomb Raiderech se vlastně hned ve čtvrtém levelu setkáme s blonďatými nepřáteli. Mimochodem, všimli jste si, že většina záporáků v TR má blonďaté vlasy? Asi to má být velkým kontrastem vedle naší tmavovlasé copaté archeoložky. A zajímavé je, že navzdory všem odlišnostem, které mezi sebou mají Crystal Dynamics a Core Design, obě dvě vývojářská studia obarvila většině záporáků vlasy na blonďato.

Čtvrtý level v TR1 (a Anniversary) končí pranicí s Larsonem (první blonďák). Třetí díl končí porážkou Tonyho (druhý blonďák). V Legend nás čeká v Paraíso první setkání s Amandou (třetí blonďatý nepřítel). A aby toho nebylo málo, potkáme ji ještě v TR Underworld. A časem, až se propracuji k dalším levelům, na mě někde čeká ještě Sophie a Natla (a další).  A koho by omrzely přestřelky, může si zajít do opery v TR2. Tam přestřelky vyhlížejí alespoň trochou romantické atmosféry. A na konci na vás vyskočí v hlavní roli rovnou sám pan Bartoli.

V the Last Revelation dokonce najdeme i hlavní artefakt hry. A tím naštveme bohy natolik, že se je po zbytek hry snažíme zase zahrabat pod zem. Při prozkoumávání bytu Margot Carvierové v Angel of Darkness jsem si říkala, že kdyby Core vyráběli nějakou hru, která by byla zaměřená na vytváření interiérů v bytech (třeba The Sims nebo něco podobného), bylo by to jistě velmi atraktivní. Margot má byt vytvořený pěkně a do detailu a kdyby na mě nezavolala policii, asi bych se tam zdržela o něco déle.

V Underworld mi docela hořelo za patama. Když člověk skáče, střílí, vrhá granáty a do toho se snaží ještě fotit screenshoty, holt musí obětovat kousek zdraví. Protože akcí chci dělat deset a ruce mám jen dvě. V tom horším případě hodíte granát na protivníka, který je od vás metr daleko a vzápětí, když ho chcete odprásknout, výbuch vás oddělá taky (to se mi ale shotnout nepodařilo). Vzniklo ale pár pěkných momentek (o tom v jiném článku) a Underworld jen dokazuje, že hra není peříčko už od samého začátku.

Stojím na pokraji Nevady v TR3, probouzím se bez pistolí ve vězení v TR2, vrhám se do horkého dobrodružství v Řecku v TR1 a Anniversary a v TR5 jsem zase ve vězení, tentokrát v ponorce. Přespím v pařížském Ghettu v Angel of Darkness a vrhám se vstříc džungli v TR Underworld. Už teď se moc těším na pátý level všech Tomb Raiderů.

Doufám, že jestli tento článek čte nějaký blonďák nebo blondýnka, neurazí se při čtení komentářů u screenshotů. Berte to s rezervou, já jsem napůl blondýnka taky.

Tomb Raider: Featuring Lara Croft

Tshe. Blonďáci.
 Tomb Raider: Starring Lara Croft
 Tomb Raider: Adventures of Lara Croft
 Tentokrát jsem se jako blondýna projevila já, když jsem skočila malinko vedle. Blonďák naproti se mi jen potuteleně smál.
Ale kdo se směje naposled...
 Tomb Raider: The Last Revelation
 Tomb Raider: Chronicles
 Tomb Raider: The Angel of Darkness
 Tomb Raider: Legend
 No, tahle blondýna je poněkud chytřejší než ti před ní.
Tomb Raider: Anniversary
 Tomb Raider: Underworld
__________________________________

Navigace: Jeanettiny zajímavé screenshoty

2 komentáře:

  1. Opět krásně sepsané. :) Ale jak na to koukám... vypadá to, že tenhle TR maraton bude minimálně na měsíc a to můžeš být ráda, že jsi do toho nepřidala i DLC, Lara Croft hry a poslední dva díly od SE. :D Už takhle to musí být docela záhul. :D
    Jinak ano... blonďatý záporáci se stali pro TR už tak nějak tradicí. Už teď se těším na další článek. :)

    OdpovědětVymazat