středa 23. března 2016

Jak to bude se třetím filmovým zpracováním Lary Croft?

O třetím pokračování filmové série s Larou Croft se mluví už mnoho let. Za tu dobu, co vyšla Kolébka života (2003) už protekla spousta vody v řece. Bylo vydáno pár dalších TR her, bylo osloveno mnoho hereček a vysloveno mnoho názorů o tom, jak by měl třetí filmový TR vypadat. A taky nám původní představitelka Lary Croft, Angelina Jolie, trošku zestárla, takže se o ní moc nedá mluvit jako o potencionální Laře Croft. Na čem tedy Lara je? Bude nebo nebude? A která herecká tvář se navždy vpíše do paměti Lařiných fanoušků jako její druhá filmová představitelka?

Pomalu to začíná být jako s Jamesem Bondem. Ten má taky tolik dílů, tolik představitelů a stejně jako Lara je pořád mladší a hezčí.

Daisy Ridley je v současné
době žhavou kandidátkou.
Inspirace v "restartu" Tomb Raidera
I o třetím filmovém TR se mluví jako o restartu, který má být inspirován hrou Tomb Raider z roku 2013. Jeho časová linie má předběhnout dokonce původní Tomb Raider z roku 2001. Na Angelinu Jolie jako Laru Croft tedy můžeme zapomenout. Tvůrci se ale nechali slyšet, že tentokrát nebude tak složité najít herečku, která by byla Laře podobná - už nemusí hledat tak charismatickou a vnadami obdařenou ženu, protože stejně jako hra, film má vyprávět vývoj a proměnu charakteru mladé, téměř teenagerovské Lary, která se v průběhu filmu dostane až na hranice svých schopností a postupně se zocelí a promění se v takovou, jakou ji známe z pozdější doby.

Produkce, scénář, studio...?
Plašit nějakými přehnaně pozitivními zprávami vás nebudu. Není jasné, kdo nakonec bude režisérem filmu, ani kdo bude "novou" Laru hrát. Víme jen jména některých scénáristů. Navíc se o TR pere několik filmových studií, počínaje Time Warner, který získal autorská práva už v roce 2008. V současné době se mluví spíš o GK Film. Warner Bros ovšem vyslal do světa zprávu, že scénářem na Tomb Raider jsou už od března 2013 pověřeni Mark Fergus (Iron Man), Marti Noxon (Glee, Chirurgové) a Hawk Ostby (Iron Man). Film ovšem ještě nemá režiséra, potenciální volbou by mohl být Alfonso Cuarón (jeho nejznámější snímek je Harry Potter a vězeň z Azkabanu) nebo Roar Uthaug.

Potencionální herečky
V úplných počátcích, ještě v roce 2008 se spekulovalo o tom, že Laře by své tělo mohla propůjčit hvězda z filmů Transformers, Megan Fox. Ona sama ovšem popírá, že by chtěla převzít roli. Mluvilo se také o Peyton List (The Flash), která by Laře byla velmi podobná i povahovými vlastnostmi. Navíc mají obě herečky zkušenosti s natáčením akčních filmů. Například Jennifer Love Hewitt (Garfield, Garfield 2), která naopak není moc známá akčními filmy, se nechala slyšet, že by nějaký akční film natočila ráda a kdyby jí někdo nabídl roli Lary Croft, zřejmě by se k tomu postavila pozitivně. Musíme ale vzít v potaz, že věk této herečky by moc neodpovídal filmové představě mladé Lary. Roli naopak razantně odmítla Kirsten Stewart známá ze série Twilight, s níž se o roli Lary také spekulovalo. Mezi herečky, které výrazně projevily zájem zahrát si Laru Croft patří například Jaimie Alexander (Thor), Nina Dobrev (Upíří deníky) nebo Hayley Atwell (Ant-man, Kapitán America, Vévodkyně). Logicky se spekuluje také o Camille Luddington, která propůjčila Laře svůj hlas a pohyby v posledních dvou dílech herní série. A mohli bychom ve výčtu hereček pokračovat dalšími jmény mladých, hnědovlasých krásek.Nejžhavější kandidátkou je v současné době herečka Daisy Ridley (nejnovější Star Wars), která roli sice vyloženě neodmítla, ale oficiálně do ní nebude obsazena, dokud film nebude mít režiséra a hotový scénář.
Americká produkce plánuje premiéru filmu na rok 2017. Do té doby se může objevit ještě mnoho zpráv a zajímavostí. Samozřejmě se budu snažit vám je přinášet co nejaktuálněji. Jak to s novou Larou nakonec dopadne, je zatím ve hvězdách. Na druhou stranu už na filmovém plátně nezazářila třináct let, proto bychom její "comeback" jistě rádi uvítali. Názory na to, jak se povedl restart ve hře, se různí. Necháme se překvapit, jak se podaří návrat Lary Croft zvtvárnit filmovým tvůrcům.
_________________________

Navigace: Třetí filmový Tomb Raider?, Novinky ze světa TR

1 komentář:

  1. Více-méně je mi jedno, kdo bude Laru v TR3 hrát... hereček, které by se na Laru hodilo je docela dost... hlavně, aby to nebyla nějaká pipinka. Nejdůležitější ale je, aby film stál za to a byl kvalitně natočen. Herečka totiž může být sebelepší, ale v případě katastrofálního scénáře, to herečka nezachrání.

    OdpovědětVymazat