čtvrtek 30. ledna 2014

Některé lásky jsou na celý život!

Poslední článek se tu objevil 6. října 2012. Páni. Takže jsem se v roce následujícím moc nečinila. No, je pravda, že byl takový hektický, bydlela jsem tři čtvrtě roku bez připojení na internet a k tomu jsem se dostala až v říjnu 2013. A vlastně to byla taky poměrně hektická doba. O Vánocích ani nemluvím... Ale proč všechny tyhle výmluvy? Kdo blogování opravdu miluje, ten si na něj najde čas vždycky. Když už jsem si nemohla zapojit wi-fi, mohla jsem zajít k operátorovi a koupit si internet u něj. Stačilo by jenom zapojit flešku do počítače. To by bylo všechno, co by mě dělilo od Encyklopedie světa Tomb Raider. Sakra. Proč jen to nešlo?

Jeanette, hanba ti!

Jednou vám to všechno nějak vypovím. V tuhle chvíli vám chci jenom říct, že naprosto pochopím, když už jsem ani patou nezavadíte, protože informace na tomto blogu už jsou trochu zastaralé a bude chvíli trvat, než se celý blog zaktualizuje. Taky jsem už po roce a půl z toho trošku vyšla, takže chvilku budu znova najíždět do vyjetých kolejí a s hraním TR jsem se taky trochu flákala (třeba s tím nejnovějším titulem se neznám ani z výloh obchodů s PC hrami).

No Jeanette, fuj. Hanba ti, na to, jak moc jsi předtím byla aktivní. Nechci tady psát o nějakém megacomebacku nebo se snažit zase vystoupat tam, kde jsem byla předtím. Jak je vidět, umím spoustu věcí naslibovat, ale zřejmě jim neumím tak úplně dostát. A navíc přišel čas začít plnit předsevzetí do roku 2014, ve kterých jsem si poručila, že se v práci budu extrémně snažit a budu se opět věnovat TR. Je tady spousta rozdělané práce, kterou by byla škoda dát k ledu.


Musím říct, že za ten rok a půl se toho spousta změnilo. Na FB vidím, jak se z mých oblíbených bloggerek staly dospělé dámy, s kterými se dá bavit o všem, nejen o TR (a zároveň bych jim chtěla poděkovat, že na mě právě ony za celou dobu nezanevřely). Změnilo se prostředí, ve kterém blogguji a změnil se i počítač, na kterém blog vytvářím. Můj vztah k TR je ale stále stejný. Lara Croft a její dvě pistole jsou pro mě v PC hrách pořád číslo jedna a i když je teď na poli her spousta konkurentů a konkurentek, myslím, že stále nenašli důstojného soupeře, který by jí mohl podrazit nohy. Abignonská hraběnka má stále laťku nastavenou vysoko a nikdo ji nedokáže přeskočit s takovou elegancí a ještě u toho vytáhnout dvě devítky.

Když jsem totiž zapla TR2 a uslyšela Lařino "Aha!", věděla jsem, že se k tomu prostě musím vrátit. Když jsem posléze odehrála jeden level TR Anniversary, naštvala jsem se, že jsem takovou dobu promarnila.

Na blogu plánuji do nového začátku hned několik změn:

  • Vzkazník a další aplikace zřízené přes webové stránky BlueBoard budu muset celé udělat znova, jelikož mi z jakéhosi neznámého důvodu přestal fungovat e-mail, který jsem měla asi 6 let, a na který mi chodila upozornění na nové komentáře, vaše dotazy a potvrzení právě z webu BlueBoard. Celé to tedy budu muset předělat a vzhledem k tomu, že mám po té době výpadky paměti, bude to chvilku trvat. Chtěla bych se na to vrhnout o víkendu. Zůstane jen TopList, jelikož není nutné z něj dostávat aktualizace a byla by škoda zase počítat od nuly.
  • Rozcestník k Tomb Raider 9 (pro vás asi TOMB RAIDER) bude také nový, udělám ho ve formě ostatních rozcestníků k hlavním dílům hry, protože ten současný už není aktuální. Hra bude rozebraná stejně jako ostatní díly a dosavadní články najdete v Archivu novinek. Samozřejmě doplňování do rozcestníku bude na delší dobu, jak říkám, s novou Larou se absolutně vůbec neznám.
  • Jsem opravdu dost pozadu co se týče nových informací v oblasti TR. Nesleduji žádné weby, nevím o žádných srazech, o dalších zajímavých akcích, nebo zajímavostech. Budu se ale snažit do toho zase dostat, i když to ze začátku asi nebude tak frekventované, jako předtím.
  • Zbývá pořád dodělat hromada písmen v Encyklopedii světa TR (respektive většina). Seznam z hesly už za tu dobu asi vzal za své, nicméně pokusím se vytvořit nový.
  • Jeanettin hráčský deník bude asi aktualizovaný stejně jako předtím, neboť Jeanette stále hraje. Ovšem program na focení screenshotů v PSP se kamsi vytratil. Ale tyhle detaily snad bude možné rychle vyřešit :)
  • Nový PC ještě nezná takové vychytávky jako GIMP 2 a PhotoFiltre. Jsou tam jen jakési základní verze. Pokusím se je sem nějak vsunout, doufám, že na grafice webu to nebude znát.
  • Budu se snažit také být trochu aktivní na stránce Lařina encyklopedie na Facebooku.
V poslední řadě jen ten velký detail s mým e-mailem. Pokud jste mi psali nějaké dotazy, připomínky nebo cokoliv jiného, od ledna 2013 jsem e-mail neviděla, takže jsem na ně nemohla odpovědět. Dám sem co nejrychlejí nový kontakt, stejně tak na blogger v nastavení, aby mi upozornění chodila někam, kde si je budu moct přečíst.

To by myslím mohlo do začátku stačit... V nejbližší době se tu objeví pár kratších článků, aby se to trochu rozjelo, mezi nimi moje tvorba, o které zatím asi nevíte (na blogu není) nebo nějaké zajímavosti či nová anketa a vyhodnocení staré. Budu se brzy moc těšit.

Vaše Jeanette!


P.S. Do neděle příštího týdne nebudu mít úplně jisté připojení, takže nezaručuji aktualizaci blogu každý den. Na e-mailu bych ale být měla, stejně tak budou probíhat na první pohled neznatelné úpravy.
________________________________

12 komentářů:

  1. Jeanette, ani nevíš jakou mám radost! Jsem strašně ráda, že jsi se vrátila :) . Už se těším na další články o TR :) -Lori23

    OdpovědětVymazat
  2. Super! Držím palce, Jeanette! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je do začátku perfektní povzbuzení. Díky, holky. Začnu tím, že projdu vaše blogy a podívám se, co je na nich nového :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jako jo no, po roce, už jsem se opravdu začal bát, že je konec a už jsem se stím pomalu a jistě smiřoval a teď mě to po dlouhé době zase napadlo kouknout se sem a je to tu, fakt díky. Jsem opravdu rád, tohle je jeden z nej blogů a byla by fakt škoda skončit, jen tak dál a fandím ti. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé Žanetko, jsem moc ráda že si se k blogování zase vrátila! Těším se na nové články a jsem moc zvědavá na tvoji tvorbu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ještě nevíš, že do tvorby chci zařadit i vyrábění sošek! :)

      Jinak díky, že jsi přišla. Tebe tu vidím obzvláště ráda!

      Vymazat
    2. Vážně? No tak to se těším ještě víc! :)
      Není zač, já na tvůj blg chodím vždycky ráda :)

      Vymazat
    3. Asi to nebude nic moc do začátku a nebude to hned tak brzo, ale v hlavě mi uvízl nápadík a žere mě jako červík a nenechá toho, dokud ho neuskutečním :) Alespoň zkusit se to může :)

      Vymazat
  6. Ahoj Jeanette, ani nevíš, jak sem nehorázně šťastný, že si se vrátila, držím palce do dalšího blogování, za tu dobu co si tu nebyla už jsem se obával, že jsi blog na věky věků zanevřela, ale zase jsem se uklidňoval tím, že jsi třeba někde na nějaké služební cestě bez internetu nebo, že nemáš možnost se připojit k internetu, a dokonce jsem se i strefil, už se těším, až si přečtu tvé nové články a jsem strašně, ale nehorázně rád, že jsi se vrátila. Teď tě chci ohromě poprosit, už to prosím nedělej, chvílema jsem byl i docela smutný, že jsi fakt skončila. A jestli budeš mít zase někdy nechtěný plán neblogovat, tak ať to hlavně není o5 ten rok a půl :) velmi ti dekuji že jsi se vrátila :) trochu jsem se od tebe nakazil a také jsem skoro půl rok neblogoval, ale co taky se do toho vrhnu :

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky...
      Velmi ti děkuji za tvůj potěšující komentář. Pro takové jako ty budu vždycky ráda psát! Díky ti za přízeň a za to, že se ti moje články líbí.Možnost připojení k netu opravdu velmi dlouhou dobu nebyla, ale společně s ní se mi vrátila i chuť ke psaní.
      Stejně tak já tobě budu držet palce s blogováním :)

      Vymazat
  7. Je hrozně fajn, že jsi zpět :)

    OdpovědětVymazat