pondělí 9. července 2012

Ve jménu fan artů...

Papír je zázrak. Když ho Číňané poprvé vyrobili před pěti tisíci lety, určitě je ještě nenapadlo, co všechno s ním jednou bude možné vyrábět...

Kupříkladu takový papercraft. U nás doma se již nachází několik papírových modelů. A když to člověk s nimi doopravdy umí, návštěva je posléze přesvědčena, že ona kouzelná hračka je vytvořená ze dřeva a důmyslně omalovaná... Ano, papercraft se stal skutečně mou zálibou. Ne jen s modely ze světa TR, ale po internetu koluje mnoho krásných modelů, jenž sice neumím zařadit do žádného fantaskního světa, ale poskládám je, jelikož se mi líbí a baví mě to. Jako ozdoby na poličce jsou totiž kouzelné. Nebo grafické tužky... Už jsem s nimi nakreslila tolik obrázků a přece jsou ještě dlouhé skoro jako na začátku a mnoho obrázků mě s nimi ještě čeká.

I tak se dá trávit léto. Jednou u vody, poté na výletě, pak zase doma u zajímavých činností. V poslední době mě ovšem hrátky s papírem skutečně pohltily. Je to zajímavé, jak vám pod rukama cosi vzniká a navíc se u toho hezky přemýšlí.

To já jen, kdybyste měli dojem, že se tady Jeanette zjevuje příliš málo :) Blog je největší z mých vášní. Nicméně, léto mě zcela pohlcuje - mám ráda všechna roční období. Každé svým způsobem jinak, protože každé přináší jiné možnosti a jinou vůni. Nejsem ani tak sportovní nebo venkovní typ. Vlastně mám v létě nejraději ty chvilky, kdy začne liják, vzduch se hezky ovlaží, za okny je plískanice, hřmí a blýská se na kilometry daleko. A já si jen uvařím kávu a zalezu někam ke svým nejbližším s dobrou knížkou - momentálně mám rozečteného Stiega Larssona - můžu ho jedině doporučit!

Ačkoliv ta pravá atmosféra prázdnin mě přestala pohlcovat ve chváli, kdy jsem přestala být školou povinná, i teď se mi líbí, že můžu ven vyjít v něčem kratším, dát si zmrzlinu a vykoupat se v bazéně.

Doufám, že i vy si prázdniny náležitě užíváte. Mám pro vás ještě připravených několik článků - ale nejprve bych chtěla dokreslit rozdělaný obrázek, jinak by skončil na dně desek a nikdy bych se už k němu nedonutila sednout, jak sama sebe v tomhle dobře znám. Takže užívejte si, travte dny na sluníčku (ale nic nepřehánět!), tvořte a hrajte. Já doufám, že se mi ten obrázek dneska zdárně podaří domalovat :)

P.S. Strašně se těším na další papercraft! Asi to hned tak neposkládám, ale o to hezčí to nadšení bude... Mimochodem, už jste někde viděli Laru v takových šatech? Ten model mě doslova uchvátil! Vypadá sice náročně, ale bez práce nejsou koláče, však to všichni známe... :)

12 komentářů:

  1. Ten první papercraft je Jill Valentine z Resident Evil, taky moc povedený (i když na Laru samozřejmě nemá). Jinak co se týče léta, tak v mém případě je to asi nejméně oblíbené roční období, teda hlavně ve chvílích, kdy jsou ta nesnesitelná vedra a dusna. Naopak takovej podzim- to je moje :-)
    Btw co ty, jakožto fanoušek Assassin's Creed, říkáš na to, že se chystá jeho filmová verze? Podle mě ten příběh k tomu přímo vybízí, tak uvidíme, co z toho vyleze (páč zatím filmy inspirované PC hrami moc nenadchly- a to, bohužel, včetně obou Tomb Raiderů).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Petře :)
      No, abych pravdu řekla, mně se ten papercraft s Jill moc nelíbí :D Byl mizerně udělaný - autor nejspíš pozapomněl, že to musí vyměřit a občas tam přikreslit něco, za co se to dá slepit k sobě - navíc má neuvěřitelně umělý obličej a křivě vlasy. Nicméně je mi jí líto vyhodit, strávila jsem tím dva dny práce :D Ta Lara není moje, na tu se teprve chystám :)
      Vedra jsou sice děsná, ale docela to zvládám. Momentálně teď, když jsem přijela do JH, začíná trošku poprchávat, takže se vzduch ovlažil :) Takže příjemně.

      Co se týče AC, abych pravdu řekla, něco jsem o tom zaslechla, ale zas až takový fanoušek nejsem, abych hltala každou novinu. Ano, mám slabost pro smyslné charisma Altaira (a jsem ráda, že jednoho doma mám), ale hru jsem hrála jenom jednu a co se týče AC, jsem spíše divák, nežli aktivní účastník :) Nicméně asasínové jako takoví mě fascinují - způsobem života, společností a tak dále. Takže až film bude, myslím, že se premiéry mileráda zúčastním. Ten příběh je na to skutečně jako dělaný. Pokud tam zahrnou i Anonymus, co se dá dělat, ale pokud to vezmou čistě z příběhovo-historického hlediska, mohlo by to být velmi dobré. Přítomností Altaira si u mě udělají velké plus :)

      Vymazat
    2. Tak já zas takový znalec a fajnšmekr papercraftů nejsem, ale ta Jill se mě líbí (možná i proto, že jí mám rád i přímo ze hry, resp. ve hře). A Spidey samozřejmě dokonalej (to už snad budeš souhlasit :-).

      Jinak ty čteš taky Stiega Larssona? Já mám momentálně rozečtené Muži, kteří nenávidí ženy a je to strhující čtení (i když už díky filmům vím, jak to dopadne). Pokud tě jeho tvorba baví, tak doporučuju obdobnou literaturu od Jo Nesbo(a) (možná znáš), tady je odkaz na jeho český web: http://www.jonesbo.cz/

      Jinak i u nás v metropoli Vysočiny je momentálně moc hezky, dusna a horka si dala konečně volno :-)

      Vymazat
    3. Děláš si srandu? Tak já ti něco řeknu: momentálně mám rozehraný Resident Evil 3 Last Escape s Jill Valentinovou.

      Mám rozečtené Muži, kteří nenávidí ženy. Schválně, na jaké jsi stránce?

      Vymazat
    4. Já jsem na stránce 339 (a ty?), bohužel zas v poslední době nemám moc času, například stejně širokej životopis Audrey Hepburn jsem měl před časem přečtenej za dva dny :-) A to na mě čekají další tři knížky a dva komiksy. Ale tak ony ty knížky asi holt vědí, že jim nikdy neodolám a tak trpělivě čekají a neremcají :D

      A co se týče Resiho, tak můj nejmilovanější díl je trojka alias Nemesis. A už se moc těším na novej film RE, kde by se Jill měla zase objevit.

      Vymazat
    5. Já jsem na straně 257 :) Čtu od pátku, myslím :))Je to velmi zajímavá kniha, originální podáním i námětem. Opravdu se mi to líbí. Film neznám, jen z obálky, jelikož neměli jiné vydání a mám knihu s filmovou obálkou, ale líbí se mi to :)

      Trojka RE je opravdu dobrá... Filmy mám teprve v brzkém plánu shlédnout, už se těším :) Jill jsem si oblíbila :) Možná díky tomu modrému topu...? :D

      Vymazat
  2. Jaj, až teď mi došlo, že ty první dva jsi dělala ty :D Tak to tedy opět smekám, já bych na to neměl trpělivost ani náhodou... :-)

    A taky jsem zapomněl odpovědět na pozdrav, takže- Ahoj Jeanette! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale souhlasím, Spídy se hodně povedl, je to dobře navržený a koneckonců i poskládaný model. Taky jsem na něj nebyla sama :)))

      Vymazat
  3. WOW! Jeanette smekám! Já si vytvořila z papíru zatím jen panenku Koralínku a hned si o sobě myslím! :-D Ty jsi jich už vytvořila tolik, že mi jen padá brada a oči lezou z důlků!!! Jsi neskutečně šikovná, neb vím, jak je to těžké! Chystám se na další, ale zatím jsem ve fázi chystající!!! Nevím jak dlouho mi bude trvat, než se dokopu do druhé fáze - tisknoucí!!!!!!!! :-)
    O to víc si to užívám zde u tebe a Laru a všechny ostatní si tu náležitě prohlížím. :-) Měj se krásně. A krásně léto Jeanette. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za slova chvály, ale ještě jednou opakuji, že na Laru v červené róbě se teprve chystám :)
      I tobě hezké léto :)

      Vymazat
    2. Já jsem to pochopila, ale chválím všechny ostatní. ;-)

      Vymazat
    3. Jej, tak to se omlouvám :))

      Vymazat