úterý 27. března 2012

TR Anniversary - Demo

Zavzpomínejme si společně a vraťme se o několik let zpátky. Mluvím o slavném a nám všem známém fenoménu TR Anniversary. Stejně jako u jiných her, i Tomb Raider musel mít před vydáním celé hry své demo. Demo, na které se všichni neuvěřitelně těšili a demo, které většinu z těch, kteří ho hráli, přesvědčilo o koupi celé hry. Takže, v čem vlastně spočívá ten zázrak?

Předem si to přiznejme - TR Anniversary je prostě remake. Remake s velkým R! Je to v podstatě omlazení prvního dobrodružství sličné archeoložky, ve kterém jsme se s ní seznámili a na konci hry se do ní mnozí z nás (já mezi ně patřím také, klidně to přiznám) zamilovali. Takže jsme u TR Anniversary společně zavzpomínali s Crystal Dynamics na staré časy. Jenže tohle je recenze dema. Takže?

Objevíte se na začátku snad nejslavnějšího levelu, který v TR kdy byl a to ve Ztraceném údolí (The Lost Valley). Ano, je to ten zatracený level, kde musíte sehnat tři kolečka do soukolí a vyplnit jimi velký mechanismus, který aktivuje dveře do dalšího levelu. Ale nebojte - v původní hře jsme se museli hodně snažit, abychom kolečka našli. Crystal Dynamics vás ušetří - tady je potkáte po cestě. Jak jsem zmínila výše, kolečka by měla být tři, v demo verzi hry ale najdete dvě (jistě, přeci nebudete hrát celý level!). Grafika vypadá moc krásně a kupodivu je i Anniversary o mnoho líp ovladatelná, než předchozí Legend. Tím myslím, že vás tolik nezlobí ani kamera, ani Lara. Ovšem při střílení se musíte pořádně naučit mířit a střílet. A taky stíhat tzv. headshoty (zastřelení protivníka jednou ranou mezi oči), které budete potřebovat na několika místech hry.

Demo verze je naprosto ideální k procvičení těchto speciálních útoků (zejména na raptorech - vlci už vyžadují větší přesnost). Takže, když si zahrajete demo tak jednou denně, za týden budete přeborníci v headshotech. Po grafické stránce vypadá hra přímo luxusně. Není moc odlišná od Legendu, ale copak jsme to chtěli? Grafika je tak důmyslná, že hra nepotřebuje vysoké požadavky hardwaru a pořád to bude vypadat přepychově.

V demu začínáte na výchozí pozici z celého levelu Lost Valey. Hodně fanoušků též zajímalo, co Crystalové provedli s T-Rexem. Ten se na nás přijde podívat, ale zničit ho budeme moci až v plné verzi. Dost k naštvání, co? Takže závěr: Demo rozhodně spustíte i na starých počítačích a nabídne vám skvělý zážitek. Možná se jeho hraní také stane vaší denní rutinou?


1 komentář:

  1. demo som už hrala, veľmi sa mi páčilo, no celá hra je celá hra :D ale aj demo je pekné, perfektne nás pripravili na to, čo chystali :-)

    OdpovědětVymazat