pátek 23. března 2012

Lara Croft řídící Seat, požívající energy drink Lucozade a propagující další průmyslové vychytávky

Lara Croft je hvězda už od svého počátku. Ne nadarmo se dostala do Guinessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější herní postava všech dob, potom jako nejpropracovanější postava počítačových her roku 2008. Od jisté doby se začala objevovat nejen na stránkách herních časopisů, ale i na stránkách módních, ženských časopisů nebo dokonce v reklamách, které poukazují na výrobky, jenž nemají s počítačovými hrami nic společného. Prostě vsadili na legendu. V devadesátých letech se reklam s Larou Croft objevilo opravdu hodně.

Co se týče mého názoru na tyto reklamy: dnešní reklamy dokáží jednoho svou stupidností leda naštvat. Navíc to některé televize vylepšují ještě tím, že reklamu dají o několik stupňů nahlas. Ale tyhle reklamy rozhodně nepostrádají originalitu, člověk při začátku jen těžko odhaduje, co má daný spot zřejmě propagovat, a navíc se u nich alespoň pobaví.

Dva moc povedené spoty na automobily značky Seat. Opravdu všestranná auta.



Známé spoty propagující energy drink Lucozade. Lara se dokonce na chvíli stala tváří této firmy. Obzvláště ten druhý je mimořádně vyvedený! Co vy víte, třeba vám to Lara také dělá, když si na chvíli odběhnete :) 





Zajímavé spoty propagující G4. Zajímavě je zde počítačem udělaná Lara zasazena do "skutečného" prostředí. Dokonce je vedle ní i někdo živý :)





Naprosto úžasná reklama propagující platební kartu Visa. Doporučuji shlédnout! Lara propagující Larou :)



Přiznám se, že smysl tohoto spotu mi opravdu uniká. Navíc je velmi nekvalitní. Ale díky němu si můžeme připomenout zlaté časy Lařina krásného sídla. Navíc, kolem se bude procházet Winston a nezapomnělo se ani na legendární zvuk cinkajících hrnečků na táce :) Jinak mi ale tahle reklama nepřipadá ničím zajímavá, Lařin obličej se mi nelíbí, stejně tak jako když kopne do televize...



Toto je reklamní spot propagující Tomb Raider 2. Není tak zajímavý zpracováním, nicméně ta myšlenka, kterou má přinést, je skutečně dobrá. Konkrétně: striptýz kluby krachují. Proč? Všichni muži jsou zalezlí doma u PlayStationu a kochají se pohledem na Laru Croft...
Vydání TR2 bylo provázeno mnoha takovými krátkými spoty na téma: "Where the boys are?" Toto je jen jeden z nich.

2 komentáře:

  1. väčšinu som poznala, ale aj tak si rada pozriem tie reklamy, lebo niektoré sú naozaj vydarené. osobne najviac sa mi páči asi na tie nápoje Lucozade a ako Lara propaguje Laru :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem také některé už vyděla. Ale jsou vydařené. Hezký

    OdpovědětVymazat