čtvrtek 2. února 2012

Chronicles mi nejde spustit pod Win XP a vyšším! Co s tím?

Takže - o co vlastně v TR Chronicles jde, když se vám nepodaří hru po nainstalování spustit?

Problém je v tom, že:  
1) Hra se vůbec nespustí, naběhne okno a zase spadne.
2) Hra se po kliknutí na spouštěcí soubor tváří, jako že by se mohla spustit, ale za vteřinu se vypne a systém Windows vám napíše zprávu o chybách.

Řešení obou problémů je jednoduché - původní spouštěcí soubor z CD se hrou je zastaralý, a nepodporuje nové systémy. Potřebujeme aktualizovaný soubor. Pro řešení těchto problémů tu pro vás mám dva odkazy. Pokud vám nepůjde první, nevadí. Zkuste ten druhý - dle mého i spolehlivější.

Windows XP Patch
Můžete tento problém zkusit vyřešit tímto odkazem. Ten vás navede na stránku patchů k TR Chronicles (najdete tam také trainer a jiné věci, klidně můžete vyzkoušet). Stáhněte si hned ten první soubor, jedná se o TR Update. Je to vlastně aktualizace spouštěcích souborů pro TR 3, TR Chronicles a TR AoD. V nabídce jen vyberete, který z TR chcete opravit a soubor se vám aktualizuje sám.


Patch nepomohl? Nevadí. Zkusme to přes aktualizovaný spouštěcí soubor z dema.

Aktualizované demo
V době vydání TR Anniversary byl jako takový 'dárkový balíček' od Eidosu malý vylepšovák - a to aktualizace všech demo verzí na předchozí TR. Pokud nám nepomohl spouštěcí soubor z předchozího downloadu, prostě šlohneme spouštěcí soubor z aktualizovaného dema, které funguje na XP a Vistách.

Stáhneme si druhý soubor z odkazu. Odzipujeme, otevřeme a najdeme soubor PCTomb5.exe. Poté si otevřeme adresář, kam jsme nainstalovali TR Chronicles. Původní soubor PCTomb5.exe přepíšeme souborem PCTomb5.exe ze složky s demem (přetáhneme a na dotaz: Přepsat původní soubor? Klikneme na Ano). Nyní máme spouštěcí soubor, který by měl běžet na XP i Vistách (možná i na W7, ale neozkoušeno). Demo i plnou hru spouští jeden spouštěcí soubor, takže systém nepozná rozdíl (jistě znáte, kdo tvoříte např. amatérské levely). V odkaze si tedy stáhněte druhý soubor shora.

Stahuj: TR Chronicles demo

Pozor při příštím spuštění!
Aktualizovali jsme POUZE soubor v adresáři, kde je hra nainstalovaná. To znamená, že zástupce na ploše a v nabídce Start bude dělat problémy pořád. VŽDY musíme hru spouštět tím, že najedeme do složky s nainstalovanou hrou a spustíme hru odtud, souborem PCTomb5.exe (červené kolo s číslicí 5 - neplést si s Autorun.exe a Setup.exe, které mají stejné ikonky).

Ačkoliv to vypadá složitě, je to celkem jednoduché. A věřte, že po překonání těchto problémů se zážitkům ze hry nic nevyrovná. Byla by škoda ji odvrhnout jen kvůli drobným technickým chybkám...
____________________________

Zpět k rozcestníku Tomb Raider 5

Žádné komentáře:

Okomentovat