neděle 29. ledna 2012

Young Lara Croft Papercraft Vignette

Nuže... A jak tedy dopadlo tvoření modelu šestnáctileté Lary? Musím se přiznat, že to dopadlo mírně nad moje očekávání. Osobně jsem čekala, že u toho strávím týden, že nic nebude držet, všechno popadá a že tu Laru nikdy nedonutím, aby se držela lana. Zkrátka že zůstanu olepená jenom já a Lara stále bude na kusy. O drátku v laně ani nemluvě, vůbec jsem nepočítala s tím, že by to mohlo držet.

Ale kupodivu drží. Byla jsem dokonce docela mile překvapená, jak dobře se model skládal.

Ačkoliv originál od ninjatoes to skutečně není (ale já narozdíl od nich přeci jen nejsem profík), myslím, že se na to dá docela dívat. Jediné, co vypadá trošku jinak, je lano, které trošku nepasovalo do Lařiných rukou, takže jsem ho musela jinak ohnout. Vypadá trošku nepřirozeně, žádné lano se takhle při houpání nezkroutí a ve hře Tomb Raider už vůbec ne. Ale co, alespoň se na něm Lara skutečně houpe :) I tak jsem s modelem docela spokojená.

Trvalo mi to zhruba 17 hodin čistého času. Začala jsem ve středu odpoledne a skončila v sobotu večer. Samozřejmě jsem to neskládala v jednom kuse, člověk si od každé práce musí trošku odpočinout, jinak by výsledek nestál za nic - to mám otestované z praxe.

Na fotografiích už je celkový model, tedy i s dobarvením Lařiných spojů a dorovnáním odstínů.

Dost už řečí, pojďme se podívat na to, jak to dopadlo. Jenom na závěr připomenu, že pokud budete mít náladu a dostatek trpělivosti, můžete si mladičkou Laru (nebo jakýkoliv jiný model) vyrobit, potom co si ho stáhnete ze stránek Ninjatoes.

Jak to mělo vypadat podle Ninjatoes?

A jak si to Jeanette vyrobila k obrazu svému?
Musím to přece nějak zakecat, že se mi pár detailů povedlo míň :)

Několik momentek...






Foto pro porovnání velikosti - dvaceticentimetrové pravítko a Lara od NECY, která měří 18 centimetrů. Velikost celého modelu je 37 centimetrů. Papírová Lara měří zhruba stejně jako figurka - okolo těch 16 - 18 cm. 
_____________________________

11 komentářů:

  1. wow :) smekám žanet :) opravdu máš mé uznání :) lepší papírový dílko jsem ještě neviděla :)
    jeto nádhera... jak originální soška :)
    ty jsi vždycky měla na tohle talent :)

    OdpovědětVymazat
  2. mělo to vypadat že se lara na tom laně houpe ale vypadá to jako kdyby lezla nahoru :D fakt skvělé! taky přemýšlím že si poskládám papercraft . vážně se ti to povedlo

    OdpovědětVymazat
  3. wow! je to pekné, rozmýšľam že si tiež niečo poskladám z tej stránky, no uvidíme podľa nálady :D
    juuuj sa mi to páči, si šikulka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No teda, vypadá to naprosto perfektně :) dobře odvedená práce. Za to dostaneš ode mě odměnu.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sakra, tak to hned něco přidělám, tvoje odměny bývají... jedinečné... :-*

      Vymazat
  5. Ten detail na Lařin obličej je srandovní. Ale klobouk dolů. Bodáky vypadají, že už na ně někdo spadnul, ale jinak je to super. To lano muselo bejt nejhorší, ne? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bodáky totiž vypadají nejjednodušejí, ale byly nejtěžší :D Teda po tom lanu, to jo. Sranda byla donutit Laru, aby se ho držela :) Ale nakonec ji překecal Herkules...

      Vymazat