pondělí 23. ledna 2012

"Sheila! Over there!"

Narazila jsem na zajímavý Easter Egg v Coastal Village (to je ten level v Jižním Pacifiku, kde se musíme skrz domorodce dostat ke zraněnému chlápkovi a získat od něj mapku). Nehledejte žádné velikonoční vejce, vaše práce by zřejmě byla marná. Přesněji řečeno: nehledejte očima, ale ušima. Jistě si pamatujete na místo, kde je nutno zatáhnout za kolo, abychom spustili mechanismus a přes velkou díru ve vesnici si spustili lávku. Je to místo s velkým stromem, kde na vás vyběhne domorodec. Kolo se nachází na zdi ve výklenku a po jedné ruce máme obrovskou bažinu, kterou bude v příštím levelu nutno překonat. Už víte?
Ve stromové chajdě nad zmíněnou plošinkou leží ten chlápek, bývalý voják, který se dostal do křížku s krokodýlem a přišel tak o nohu. Dostaneme od něj mapku. A o toho chlápka nám půjde... Udělejme to následovně: stoupneme si, jako bychom chtěli skočit ke kolu spouštějícímu mechanismus. Ale neskákejme hned. Chvíli vyčkejme. Po pár vteřinách uslyšíme: "Sheila! Over here!"

To volá právě zmíněný chlápek z chatrče ve stromech, který zřejmě slyšel Lařiny jemné krůčky a elegantní střílení ze zbraní. Dává tak Laře vědět, že tam je a že by byl rád, kdyby za ním zašla. Je to ovšem zajímavé místo, které se na první pohled dá přeslechnout v závoji děsivě křičících zbraní, nebo zkrátka na tomto místě nebudeme stát tak dlouho, abychom aktivovali trigger, který chlápka spouští.

Proč právě "Sheila"? Voják Laru oslovuje "Sheila". Je to z jednoho jediného důvodu. Sheila je typické australské jméno, tak jako je u nás třeba Jana nebo Anička. Voják Lařino jméno zřejmě nezná, nicméně nějakým způsobem se správně domnívá, že je to žena (proč, to je mi záhadou - možná slyšel Lařin hlas, když Lara uskakovala před domorodcem - Lara o sobě dá při každém skoku vědět, pamatujete?). Protože ale její jméno nezná a zároveň chce oslovit přímo ji, protože ví, že ona je tam jediná žena ve vesnici, osloví ji "Sheila". Ačkoliv to není vůbec nápad hloupý, myslím, že pokřikovat na někoho cizího, kdo podemnou pobíhá, třeba Ančo nebo Jančo by mě asi nenapadlo. Ale když je člověk v ohrožení života (nebo v tomto případě samoty), kdoví?
Vyrojila se také spekulace, že Sheila je jméno manželky jednoho z tvůrců TR3. To zní jako smysluplnější důvod. Nebo že by to byla kombinace obou?

Podívejte se na video upozorňující na easter egg. Je to zhruba v minutě 7:07. Autor tam na easter egg upozorňuje titulky.

_______________________

Žádné komentáře:

Okomentovat