pátek 27. ledna 2012

Jak z papíru vzniká Lara?

Opravdu velmi, velmi, velmi pomalu vzniká pod Jeanettinýma ručkama s pomocí trošky lepidla a nůžek mlaďounká Lara Croft. Vzhledem k tomu, že už jsem to dlouho nedělala, vyšla jsem trošku ze cviku. Nicméně doufám, že výsledek bude alespoň trošku publikovatelný... Fotky, které vám přináším dnes, nejsou publikovatelné ani trochu, nicméně, chtěla jsem vám ukázat celý postup.

Začala jsem ve středu odpoledne a kolem desáté večer jsem s prací ustala, jelikož následující dva dny jsem šla pracovat. Takže tenhle kousek mi trval zhruba 5 hodin plus nějaká ta minutka navíc. Počítám, že v sobotu by měl být model hotový. Když ne v sobotu, tak v neděli určitě.

Zatím to má do finální verze daleko. Jednak je tu jen půlka Lary a hodně toho zbývá a jednak v tiskárně byla špatná barva, takže po vytvoření celého modelu bude třeba použít trošku vodových barev - srovnat odstín a hlavně zakrýt záhyby. S těmi bílými rýhami to vypadá skutečně příšerně... Zejména na druhé fotografii si můžete všimnout, že jedna Lařina noha má úplně jiný odstín, než druhá - to je chyba tiskárny. Snad to barvy spraví.

Při vytištění na A4 je model obrovský. Lara sama bude mít ve finále zhruba 15 - 18 centimetrů, celý model tedy bude měřit odhadem zhruba 30 - 35 centimetrů. Když si vzpomenu, že jsem to půlvodně chtěla na A3... Asi je dobře, že mamčina tiskárna to neumí, jelikož to by se mi nemuselo nikam vejít :) Mám za sebou tu jednodušší část Lařina těla - a to znám ze zkušenosti - ruce, hlava a tělo jsou vždycky to horší... Tak mi držte palce, ať se mi to nakonec podař...

Nebojte, finálová verze bude skutečně jiná - Lara bude celá, bude se houpat a bude bez bílých ohybů!

6 komentářů:

  1. páni obdivuju tě žanet :)
    já a lepidlo jsme velcí nepřátelé :D takže bych nedala dohromady ani... ani Ň s velkým N :D
    fakt nádhera :) jentak dál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm...to je teda opravdu dobrá práce! Věřím tomu, že to muselo trvat dlouho. Docela bych měla chuť si to taky vyrobit, ale...nevím, jestli bych na to měla trpělivost. Vypadá to opravdu těžce :) Těším se, jak to bude vypadat komplet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto bych nesložil ani za nic :D
    Máš opravdu šikovné ručičky :-*:)
    Tak ať ti to tak hezky pokračuje dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, šikovné ručičky v mnoha ohledech, že...? :)
      Děkuji. Snad dnes nebo zítra by to mělo být hotové :)

      Vymazat
  4. wow! pekné! musím ťa pochváliť, ide ti to skvele, teším sa na horné partie Lary Croft a celkový výsledok :-) držím palce :-)

    OdpovědětVymazat