čtvrtek 13. července 2017

Problémy se spuštěním prvního dílu? Je tu OpenLara!

Navigace: Zahraj si s Larou Croft, TR1 - Technická pomoc

Není nic horšího, než když se těšíte na dobrodružství se svojí oblíbenou hrdinkou a místo úvodní obrazovky a ikonky s jejím pasem na vás vyskočí tabulka s názvem Error.
Technika jde kupředu a počítače, na kterých se daly pouštět hry z roku 1996 se nedají s těmi dnešními vůbec srovnávat. Zatímco většina hráčů řeší problém s tím, že jeho počítač toho umí míň, než požaduje daná hra, my řešíme problém naprosto opačný. Protože jsme retro hráči a hrajeme z lásky spíš než z důvodu valit nejnovější pecky, může nastat velký problém se spuštěním dvacet let staré hry.
Dva šikovní pánové s těmito problémy počítali a vymysleli způsob, jak si lze TR1 zahrát rychle a spolehlivě. Podařilo se jim ho nahrát do obyčejného internetového prohlížeče. Takže od dobrodružství na Atlantidě nás vlastně dělí jedno kliknutí.

Hra ovšem pořád není zcela dodělaná, je výborně udělaná, dokonce dynamičtější a hezčí než originál, ale nejsou zpřístupněny ještě všechny funkce. Například ukládat a nahrávat hru nelze. Můžeme ale využít funkci nahrání určitého levelu, kde si vybereme level z CD s hrou TR1, kterou máme v počítači nebo přetaženou na disku, a můžeme hrát. Tvůrci aplikace ji průběžně opravují a aktualizují, novinky můžete sledovat na jejich facebookové stránce.

Open Lara

Žádné komentáře:

Okomentovat