úterý 31. května 2016

Kde se skrývají dráčci? - Opera House

Jadeitový dráček
Najít jadeitového dráčka nebude obtížná věc, pokud patříte mezi hráče, kteří poctivě prolezou každý roh a kout levelu. Potíž bude spíše v tom ho sebrat tak, aby Lara zůstala celá. 
Jadeitový dráček se nachází v části, kde se musíme skrze větrací šachtu vydat pro klíč a dávat si přitom pozor, aby nám Lara neumřela drtivou smrtí.
Postupujeme původním plánem. Sjedeme pro klíč, vylezeme nahoru a vydáme se sjet další šachtu, abychom přeskočili do uličky před Larou.
Zde si při vyskakování musíme dát pozor, aby Lara správně doskočila na protější plošině.
Až se před námi objeví místnost s pohyblivým kvádrem, otočíme Laru o 180 stupňů. Vidíte ten výklenek?
Je to zákeřné, protože je vzadu tma a nevidíte, že těsně za jadeitovým dráčkem se nachází smrtící větrák. Proto je dobré rozsvítit si světlici, aby byl vidět. Postupujte krokem a v žádném případě se Lara  NESMÍ PŘIBLÍŽIT AŽ ÚPLNĚ K DRÁČKOVI. Postavte ji krok před ním (jako na obrázku) a stiskněte Control. Další krok by byl pro Laru smrtelný. Vrtule působí jako optický klam - i když vypadá, že je až za dráčkem, ve skutečnosti by se Lary dotkla, kdyby si stoupla přímo na dráčka.
 Stříbrný dráček
Vydali jsme se směrem k oponě (zatím ještě zatažené). Na podiu jsme si otevřeli dveře do velké místnosti a přes dva chlapy a padací pytle jsme se dostali až nahoru ke spoušti, která v podiu otevře tajný otvor. 
Naše další kroky (nebo spíše skoky) tedy vedou právě tam.
Zatopený sklep je dost tmavý, proto je dobré si opět rozsvítit.
Dojdeme až ke spoušti, která nám otevře průchod u horních dveří sklepa. Když Laru otočíte zády ke spoušti, určitě si všimnete malého tunýlku po levé straně zdi.
Je schovaný pod vodou.
Na jeho konci na nás čeká stříbrný dráček.
 Zlatý dráček
Navazuje přímou cestou na sklípek s předchozím dráčkem. Abychom se dostali ke zlatému, musíme už mít v batůžku pojistku od výtahu, kterou jsme našli právě ve sklepě, abychom ho mohli dát do pohybu.

Vydáme se až do vrchního patra divadla, do místa, kde jsme vlastně přišli, kde na nás zaútočili dva střelci, pes a dva padací pytle. Půjdeme cestou (směrem od vchodu do místnosti) vlevo a dostaneme se k výtahu.
Pejsky zastřelíme, aby moc neotravovali.
Vložíme pojistku do výtahu a spouští na další stěně ho necháme sjet dolů. Vidíte ten žebřík, který se tím odhalil?
Nad ním se nachází skrýš se zlatým dráčkem a pár stovkami nábojů do UZI. Ze schůdku ale MUSÍME JÍT KROKEM! Pokud Lara poběží, nabodne se na bodáky před sebou - jsou úmyslně umístěny o úroveň dolů.
Po levé straně místnosti se nachází spoušť, která nás pustí ven.
Nezapomeňte si vzít i tyhle náboje.
Nacházíme se opět na výchozí pozici, kde byly na nás přichystány pytle a dva střelci se psem. Nyní si ale přivoláme výtah zpět nahoru a místo toho, abychom si ho nechali ujet, necháme se svézt a můžeme dál pokračovat v cestě.
____________________________

Zpět k rozcestníku Kde hledat dráčky v TR2?
Zpět k rozcestníku Tomb Raider 2

Navigace: Tomb Raider 2 - Kde se skrývají dráčci?

Žádné komentáře:

Okomentovat