středa 27. dubna 2016

Kde se skrývají dráčci? - The Great Wall

Stříbrný dráček
Hned první dráček ve hře je dobře schovaný. Nachází se takřka na začátku, hned nad jezírkem, které si všichni jistě dobře pamatujeme. Dráček je zakamuflovaný, protože je světlý a nachází se na světlé textuře podlahy.
Je poměrně jednoduché k němu doskákat a sebrat ho. Trik v tomhle je ho vůbec najít, protože v prvním levelu hráč netuší, jak to tady se secrety chodí. A vzhledem k tomu, že je schovaný jako chameleon, je těžší si ho vůbec všimnout, než k němu dojít.
 Poté jednoduše přeskáčeme zpátky a vydáme se v levelu cestou dál.
 Jadeitový dráček
Ten bude trošku náročnější. Je vidět velmi dobře, horší je si vypočítat kroky, aby se Lara správně zastavila a stihla ho sebrat, protože jsme časově omezeni valícími se zdmi s bodáky. 

Ocitáme se na místě, kde jsme překonali dvě valící se zdi, sebrali náboje u kostry (pokud jsme to stihli) a vyšplhali do výklenku. Je tu okamžik, kdy se hra dá uložit, takže to výrazně doporučuji. Budeme mít jen jeden pokus, abychom sebrali jadeitového dráčka, a pokud to nevyjde, budeme si hru muset nahrát.
 Přeskáčeme sekáče a vydáme se vlevo, kde se z levé i zpravé strany vyvalí zdi. Musíme si správně načasovat, kdy Laru zastavíme. Čas je tu nepřítelem a zbývá maximálně na jeden krok dopředu nebo dozadu směrem k dráčkovi, aby ho Lara mohla sebrat. Potom rychle přeskočíme dopředu, aby se Lara nedotkla zdí a běžíme rychle dál, aby se pod námi nepropadla podlaha.

Pokud už víte, že dráčka sebrat nestihnete, je vhodné nahrát hru.
 Zlatý dráček
Zlatý dráček je schovaný velmi dobře. Nacházíme se takřka na konci levelu, u veliké propasti, kterou jsme připraveni překonat pomocí lana. I když to vypadá lákavě, zatím nechme lano být a vydáme se k okraji propasti.
 Když Laru pustíme dolů, uvidíme u kraje plošinku. Z ní se dostaneme na římsu nad Larou.
Pokračujeme cestou dál. Sebereme světlice a pokračujeme až k žebříku na zdi. Je vhodné světlici hodit dolů, abychom viděli, jak je propast hluboká.
Slezeme po žebříku dolů a ocitneme se v obrovské popasti, na kterou jsme se dívali z okraje skály nahoře.Vydáme se přes ní na druhou stranu. Nelekněte se, vyběhne na vás tyranosaurus. Snažte si ho nevšímat a pokračujte dozadu, kde ve zdi uvidíte tmavý výklenek (je dobré mít rozsvícenou světlici).
 Až se ocitnete ve výklenku, můžete být vklidu, protože sem na vás tyranosaurus nemůže.
 Vzadu se nachází zlatý dráček a s ním hromada nábojů a granátomet. Zároveň je toto bezpečné místo k odklizení tyranosaura a jeho manželky, která se k němu přidala, když jsme sebrali zlatého dráčka.
Oni na Laru do výklenku nemůžou, takže je můžeme bez problému udolat i základními pistolemi.
Potom se vydáme zpátky k dlouhému žebříku a vylezeme nahoru.
Ocitneme se zpět na okraji skály s lanem a nyní se můžeme svézt na druhou stranu propasti.
______________________


1 komentář:

  1. Tak tohle se bude hodit. :D
    Neb... i když koukám na tvá videa, kde je sbíráš, určo si nebudu přesně pamatovat cestu až to budu hrát. :D

    OdpovědětVymazat