pátek 19. února 2016

Tomb Raider 1 a 2 na iPhone a Android

Máte nový operační systém a stále ne a ne najít způsob, jak ho donutit, aby spustil váš oblíbený Tomb Raider 1 nebo 2? Počítač se vzpírá, nové díly znáte nazpaměť a při pomyšlení, že už na klasické díly můžete mít jenom krásné vzpomínky je vám do pláče. Nemusí to tak být. Zvláště pokud vlastníte nějaký z výrobků Apple, tedy iPhone, iPad nebo Android.

Před dvaceti lety, kdy Tomb Raider spatřil světlo světa, se herní konzole daly spočítat na prstech jedné ruky. Kromě počítače jsme měli PSX nebo Sega Saturn. Dnes už to tak ovšem není. Technika jde kupředu závratným tempem a nejen, že si herní konzoli dnes můžete doslova nést v kapse, obejdete se bez televize a množství kabelů, o které se kdysi leda tak zakopávalo, moderní vynálezy jako touchpady nebo telefony se také dokáží stát takovou herní konzolí.
Na klasické TR se nezapomíná a první a druhý díl byly speciálně upraveny pro internetovou aplikaci AppStore, aby si zde uživatelé "i přístrojů" za pár centů mohli stáhnout tyto hry a zahrát si je.

Říkáte si, jaká to asi může být zábava, když v takovém telefonu nebo touchpadu nemáte klávesnici. Hra je ale speciálně uzpůsobená tak, aby se dala ovládat pouhým dotekem displeje. Jsou zde dotyková tlačítka zobrazující směrové klávesy, tlačítko pro skok, pro akci, pro střelbu nebo rozhlížení. Dotykem příslušného tlačítka tak Laru ovládáte. Jen si musíte zvyknout na to, že se dotýkáte obrazovky a ne klávesnice. Pokud byste i tak měli problémy a patříte-li k té pohodlnější skupině hráčů, pak jistě uvítáte možnost zapojení ovladače do touchpadu (do mobilu asi ne) a můžete hru ovládat PS ovladačem podobně jako na PlayStation.
Zvláště přístroje s velkým displejem můžou poskytnout velmi kvalitní herní zážitek.

Hry jsou dostupné za 99 centů (zhruba 23 Kč) na AppStore, nebo zde na Googleplay.
_______________________

Navigace: Co možná nevíte?, Tomb Raider 1, Tomb Raider 2

1 komentář:

  1. hra je dostupna i na android normalne na obchod play ale je placená

    OdpovědětVymazat