úterý 18. února 2014

Vítejte v Lařině kalendáriu!

Historie k Tomb Raider neodmyslitelně patří... Co kdybychom si ji připomínali každý týden?
Na Tomb Raideru se mi líbí strašně moc věcí. Za prvé úžasná hlavní hrdinka hry (která se již dávno stala - nejen- mým vzorem, a která odnosila již nespočet outfitů a podob), za druhé úchvatné prostředí, které nás vždy zanese do jiného koutku světa - tu jsme v ledové tundře, hned zase v horké džungli, potom na vojenské základně a ukončíme to třeba na vraku lodi pod vodou - v neposlední řadě také množství technického vybavení, které Lara dokáže využít. Ať už jsou to zbraně nebo různá vozidla (kolik jsme si už na nich užili legrace!). Tak jako tak je historie pro Tomb Raider důležitým pojmem. Chvíli jsme v pravěku (to když se na nás vyřítí tyranosaurus Rex, že), chvíli ve středověku, kolikrát už jsme prolezli i antickými chrámy, i bližší historie, kupříkladu sedmnácté nebo devatenácté století nás již potkala.

Jeanette přemýšlela nad tím, jak web trošku oživit. Je na čase přidat další pravidelnou rubriku, kterou budu já ráda psát, a vy rádi číst. Už tady máme Jeanettinu šifru (která je momentálně pozastavena, nikoliv zastavena) nebo vyhodnocování anket. To všechno jsou ale rubriky, které se tu zjevují každý měsíc. Když jsem nad tím tak přemýšlela, napadlo mě, že bychom tu mohli mít nějakou, která se bude opakovat každý týden. A tím se dostáváme k historii.

Historie je prosetá divokými událostmi, které změnily (a nadále mění) dějiny a lidstvo jako samotné. Takřka ke každému dni v roce je připojena nějaká historická událost, ať už více nebo méně známá, a je jasné, že všechny se na hodinách dějepisu prostě probrat nedají. Tak se k nim vrátíme v Lařině kalendáriu. Koncem každého týdne - v jednom víkendovém dnu, v neděli nebo v sobotu - se zaměříme na týden předešlý a projdeme si nějaké historické okamžiky, které stojí za zmínku. Je jedno, jestli budou z antiky, novověku nebo starověku. Historie tu vždy byla a stále píše dějiny lidstva. A já sama mám k historii velmi hezký vztah. A uznejte, že ten, kdo hraje TR prostě nemůže historii nemít rád...

Každý víkend se tedy budeme potkávat tady v Lařině kalendáriu (tím samozřejmě nechci říct, že tady o víkendu nenajdete jiné články, ale to, že Lařino kalendárium tady najdete určitě). A připomeneme si osobnosti, události a data, na která bychom rozhodně neměli zapomínat. 

V sobotu nebo v neděli tady bude první výčet historických událostí za minulý týden. O víkendu se tedy potkáme znovu v nové rubrice a já věřím, že si ji oblíbíte a budete se k ní vracet! Najdete ji v hlavním menu v podsekci TR Encyklopedie a vy.
_________________________

Žádné komentáře:

Okomentovat