středa 16. května 2012

Jeden z největších cheatových mýtů

Tomb Raider ochromil svět. Už tu dávno byla řeč o tom, čím hra vynikala ve svých herních prvcích - vyvážená směs řešení puzzlů, střílení a skákání udělala z 3D adventury trhák. Na Tomb Raideru se všem líbilo zpracované prostředí, promyšlené úrovně a kvalitní herní zážitek. A samozřejmě modla Core Design, dáma, jenž udělala díru do herního světa, sama Lara Croft byla tím, proč se hráči k Tomb Raideru vraceli a vrací. Ženy k ní vzhlížely. Muži s ní chtěli hrát, aby ji mohli svým způsobem chránit a sžít se s ní.

Jsou ale takoví, kteří by vám o významu slova Tomb Raider neřekli nic, a přitom je pro ně svůdná hlavní hrdinka velmi zajímavá. Ne díky svému důvtipu, schopnostem nebo dobrodružné povaze, nýbrž díky svým ženským vnadám. Lara byla už v roce 1996 s upnutým topem, dlouhýma nohama, ženským obličejem a pistolemi posazenými drze nízko na stehnech sexsymbolem. A právě díky tomu se zrodil jeden z největších herních mýtů vůbec.

Jednoho dne proletěla světem internetu informace, že již původní hra z roku 1996 měla skrývat záhadný cheat, při jehož správném použití bude možné zahrát si s Larou Croft třeba celou hru v rouše Evině. Už v roce 1996 se speciální časopisy (a podotýkám že nejen z oblasti počítačových her) a jisté webové stránky začaly předhánět v informacích o tom, jaké kombinace tlačítek je třeba použít, aby toho bylo možné dosáhnout a hráči hodiny a hodiny mučili své ovladače ve snaze donutit je sexy archeoložku svléct do naha a nechat jí jenom pouzdra a boty...

Byl to samozřejmě klam a lži. Ačkoliv Core Design takové informace zavrhl již v zárodku jejich šíření, hráči  si nedali říct. Vznikly dokonce speciální internetové stránky, které vybíraly peníze za to, aby si návštěvníci mohli prohlédnout obrázky s nahou Larou. Samozřejmě se nejednalo o žádné oficiální obrázky vydané studiem Core Design, ale o ubohé fanouškovské výtvory. Došlo to dokonce tak daleko, že právníci Core Design se s tvůrci těchto stránek soudili a vyhráli spor s tím, že tvůrci stránek skutečně znehodnocují a špiní známku Core Design. V sérii jistých erotických figurek odhalujících své vnady vyšla dokonce soška ztvárňující Laru Croft. Ovšem žádný takový cheat neexistuje a nikdy neexistoval. 

Lara Croft samozřejmě nabízí jiné kvalitní stránky své osobnosti. Některým jde ovšem právě o ty vnější. Na internetu se nachází desítky obrázků nahé Lary a screenshotů z různých amatérských levelů nebo dokonce oficiálních her, na nichž má Lara jen pistole a opasek. Všechno jsou to ovšem jen pouhé výtvory fanoušků. Existují takzvané módy, které přetexturují původní postavu a nadělí jí nahou vizáž. Takové módy fanoušci vnutili třeba TR2 nebo Tomb Raider Anniversary (kam vytvořili poměrně známý "nude patch"), přetexturovali dokonce i Angel of Darkness. Ačkoliv tyto weby již neexistují, zůstalo po nich jen pár obrázků po internetu a Core Design nikdy nevydal informaci o tom, že Lara Croft se na některém z jejich obrázků nebo dokonce ve hře nachází nahá, i tak každý měsíc zadá 90 000 lidí na internetových vyhledávačích heslo "naked Lara". Je to docela smutné, že?
________________________

Navigace: Další zajímavé články o LCOstatní zajímavosti ze světa TR

Žádné komentáře:

Okomentovat