pátek 17. února 2012

Předehra: Hlavní podezřelá

Ústřední národní kancelář Paříž
Komisař Mirepoix, oddělení vyšetřování zvláštních případů.
Policejní prefektuře.

ZPRÁVA O NEDÁVNÉ ŘADĚ BRUTÁLNÍCH NÁSILNOSTÍ V HLAVNÍM MĚSTĚ.

Do této chvíle nedošlo k významným zatčením okolo případu poslední vlny "bestiálních" vražd v hlavním městě. Vražd bylo hlášeno sedmnáct. Byla spatřena jedna žena, opouštějící byt poslední oběti, profesora Wernera Von Croye. Byla popsána jako běloška, bruneta, okolo 1,8 m, štíhlé postavy, na sobě měla džíny, džínovou bundu a vlasy měla stažené do koňského ohonu. Je nebezpečná a pravděpodobně ozbrojená. Policistům se doporučuje maximální obezřetnost při zatýkání podezřelé.

Tisk udělal z řady vražd senzaci "návrat temného monstra", čímž poukazuje na podobné násilnosti v hlavím městě před deseti lety a na spojitost sahající možná až do roku 1950. Existují jasné souvislosti se zvěrstvy v ostatních evropských městech v posledních padesáti letech.

Forensics nehláší žádný pokrok při výzkumu zvláštní metalické vyrážky nalezené na tělech všech obětí. V současnosti není jasná žádná souvislost mezi zavražděnými ani podezřelými. Došlo ke značným ztrátám mezi frakcemi pařížských gangů.

To vše vypadá jako práce jediného, silně psychotického pachatele. Těla byla zneuctěna/zohavena a všechna místa činu byla pomalována nesrozumitelnými graffiti, což naznačuje rituální fixace. Zatím nejsou známy žádné osoby, které by tyto útoky přežily.

Zajetí podezřelé by mělo dostat prioritu číslo jedna.

Francois Mirepoix se v bytě poslední oběti zdržel. Řekl si, že už musí najít vodítko, už musí najít alespoň malou stopu, aby našel rozřešení této hádanky. Policie už před dvěma hodinami zajistila byt a všechny důkazy a v bytě nic nejevilo známky života. Proboha, tohle byla už sedmnáctá vražda! Jestli to ani tentokrát nerozluští, nejspíš podá výpověď. A to musí večer ještě napsat zprávu na velitelství.
Těžce si povzdechl. Nic. Nic, co by mu mohlo pomoci při dopadení vraha. Jen čáry na zdi, čáry, které jako by byly namalovány rudou krví, nic víc. To už tu bylo. A i teď to bude mít jistě stejný konec a za několik týdnů zase někdo zavolá, že v nějakém jiném bytě našli další mrtvolu. A těch vražd už bude osmnáct. To nesmí dopustit. Jestli se to stane, přísahal, že dá výpověď.
Francois se vydal po schůdcích do prvního patra, kde byla profesorova ložnice a koupelna. Nemyslel si, že by tam mohl něco najít, vrah se po svém díle zřejmě do jeho sprchy opláchnout nešel, ale už ze zvyku a z pouhé zvědavosti začal stoupat po schůdcích.
Náhle zaslechl zvuk otvírajících se dveří. To už pro něj asi jdou, aby se objevil na komisařství, už chtěl křiknout, že za chvíli přijede, když v tom si všiml, že příchozí nebyl nikdo z jeho oddělení. Byla to jakási žena. Žena, kterou nikdy předtím neviděl. Byla vysoká, štíhlá, a skutečně pohledná. Měla hnědé vlasy svázané v copu a kolem stehen připnuté dvě devítky.
Francois se ani nepohnul, záleželo mu na tom, aby si ho ta žena nevšimla. Brunetka se jmenovala Lara Croft, to ale ubohý komisař nemohl vědět. Jen stál skrčený za sloupem u schodů a díval se, jak si počíná.
Halou se začaly ozývat kroky té ženy. Šla pomalu a prohlížela si celý byt. Měla svraštěné obočí, jako by se snažila na něco vzpomenout, napadlo ho. Ozval se zvuk roztříštěného skla. Lara Croft se podívala na zem a zjistila, že právě šlápla ne nějaký předmět. Vzala ho do ruky a zadívala se na zarámovanou fotografii, na které spatříla svojí podobiznu. Svojí vlastní podobiznu, která se vesele culila na profesora Von Croye. Bylo to foto z Egypta.
Držíc fotku v ruce se Lara vydala na druhou stranu místnosti k zrcadlu, kde položila fotku na skříňku. Zrcadlo bylo zastříkáno krví. Wernerovou krví. Lara se na sebe podívala do zrcadla, do největšího místa, které nebylo krví znečištěno, a podívala se na svůj odraz. Připadalo jí, že skvrny kolem jejího odrazu tvoří jakýsi obrazec. Věděla, že to zapříčinilo spíše její svědomí, ale ulekla se, když jí krvavé skvrny říkaly: VRAHU.

___________________________

2 komentáře:

  1. začiatok... páči sa mi táto časť, je taká temná, no možno som dáka čudná, ale začiatok sa mi páči aj keď je temný a možno niektorých fuj :D

    OdpovědětVymazat
  2. příběh tohoto dílu mě moc fascinuje :) to tajemno a tak ... moc se jim povedl :)

    OdpovědětVymazat