čtvrtek 29. března 2018

Tomb Raider na Steamu nebude

Navigace: Co je nového ve světě TR?

Nedávno se vyskytla informace, že studio Realtech chce první tři díly Tomb Raider přizpůsobit pro Steam a udělat verze pro Android a iOS. Ačkoliv u prvních dvou dílů se verze pro Android a iOS velmi povedly, na Steam už vytvořeny nebudou, a stejně tak ani TR 3 pro mobily světlo světa nespatří.
Jednička i dvojka vypadá - troufnu si říci - opravdu skutečně skvostně na mobilních displejích či tabletech s androidem nebo iOS. TR3 už se nedočkáme, a steamové verze, které měly být vytvořeny pro hráče vlastnící licenci původních her, už vytvořeny nebudou. Vtip měl být v tom, že staré textury měly dostat nový kabát a měly být přetvořeny do vysokého rozlišení. U TR1 a TR2 se to dosud povedlo výtečně.

Square Enix ovšem výrobu těchto verzí pozastavil. Vytvořené verze TR1 a TR2 na Google Play a Apple Store stále jsou, ovšem TR3 se tam nikdy neobjeví.

Na Twitteru Realtech se objevila před týdnem tato zpráva: "Obdrželi jsme od Square Enix zprávu, že nepodpoří dokončení nové verze TR3 a nepodpoří ani vznik verzí pro Steam. Demo, které jsme jim poslali, nebylo dostačující, aby zaujalo. Práce byly zastaveny a všechny videa na YouTube byla stažena."

A co si myslí Jeanette?
Podle mého je nová Lara super. Ale Square Enix by si měl uvědomit, že podporou starších her může fanoušky jenom potěšit. Na světě jsou tisíce lidí, kteří by tyto verze uvítali, protože jsou s Larou srostlí. Je pravda, že kvůli zpracování mobilních verzí je asi málokdo dohraje až do úplného konce. Ale s neustálým zahrabáváním minulosti Lary Croft ze strany Square Enix a vyzdvihováním jejího "nového já" prostě nesouhlasím. A proto by tento krok neměl být brán jen z pohledu, kolik to vynese, ale z pohledu toho, že fanoušci starých her by Square Enix mohli mít naopak o něco víc rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat