neděle 2. února 2014

Nudíte se?

Nebudu větu pokračovat slovy "kupte si medvídka mývala", i když na tuto legendární hlášku ráda vzpomínám. Budu pokračovat jinou větou: "vezměte do ruky lepidlo a nůžky a s pomocí své vlastní kreativity a trpělivosti si doma vyrobte Laru Croft". A pak si ji vystavte a nezapomeňte se s ní pochlubit. Je to levné a je to hlavně velice zábavné! Ninjatoes totiž vytvořil další krásný model ze své papercrafotové série Tomb Raider.

Tentokrát se jedná o krásný model z Tomb Raider 2 znázorňující level 40 fanthoms. Model měří na výšku 26 a půl centimetru a dioráma znázorňující podlahu je čtverec o rozměrech 9 na 9 centimetrů. Myslím, že je to dekorace velmi pěkná - osobně mám takovými papercrafty vystavenou poličku a myslím, že to vypadá víc než dobře, když si vyrobíte svoje vlastní papírové figurky.

Jeanettin tip: než se pustíte do vytváření, doporučuji všechny stránky modelu podlepit čtvrtkou, nechat několik hodin uschnout a pak začít tvořit. Model pak bude pevnější a bitelnější. Chlopně si rýhujte nůžkami nebo kancelářskou žiletkou a na konci bílé slepy domalujte fixou nebo temperou.
Na Ninjatoes najdete i spoustu dalších pěkných modelů nejen ze série Tomb Raider. Pokud k vám přilnuly i jiné tituly, je zde na výběr velká spousta dalších figurek a diorámat.
Další pěknou stránkou, která se zabývá papercraftem a to právě z oblasti TR je Sashacraft. Sice byla naposledy aktualizovaná v dubnu 2010, nicméně stále se tam dají nalézt pěkné modely. Můžete si je dohledat roztříděné podle jednotlivých dílů série a stáhnout.

Jestli se chcete podívat, které modely už vyrobila Jeanette, následuje rubriku Jeanette tvoří... papercraft. Na tenhle papercraft se už chystám a velmi těším :)
____________________________

Navigace:Užitečné downloady pro vás

5 komentářů:

  1. Já už se nemůžu dočkat, až konečně koupíme barvu do tiskárny. Hned si pak udělám tyranosaurovu trofej! :D (a nejen tu!)
    Na rubriku s tvými výtvory se už těším a zároveň držím palce! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. jéj, já ještě nemám ani tu Laru z legend :D ach ja :-) takhle je taky fajn, jsem zvědava, jestli si ji někdy vyrobím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se tento model obzvláště líbí. Třeba se necháš inspirovat, až si to vyrobí Jeanette :D Zatím mám doma dva pěkné modely (Natlu a dioráma s šestnáctiletou Larou na laně). Tenhle by tam krásně zapadal! Jen nevím, jestli se dá v papírnictví sehnat taková ta průhledná špejle - ono by to na drátě nebo jiné špejli vypadalo dost hloupě :))

      Vymazat
    2. myslím, že seženeš třeba i průhledné brčko :-p něco se určo najde ;)

      Vymazat
    3. Jinak se zapojí fantazie a najde se jiné řešení :-P

      Vymazat