středa 5. února 2014

Český překlad knihy Amulet of Power

Překládat The Amulet of Power jsem začala před nějakou dobou (asi před dvěma lety). Tato kniha mi totiž ležela na stole a mě strašně moc zajímalo, co se v ní odehrává. Kdysi to byl dárek od mého velmi dobrého přítele. S překládáním nemám sice takové zkušenosti jako třeba s psaním nebo papercraftem, ale je to velmi zábavné, i když zdlouhavé a pracné. Snad se to nakonec povede a snad vám můj překlad pomůže pochopit události, které provázely Laru po jejím dobrodružství v Egyptě.

Kniha Amulet of Power je první z trilogie románů o Laře Croft. Po ní následují ještě tituly The Lost Cult (Ztracený kult) a The Man of Bronze (Bronzový muž). Jejich překlady prozatím nechystám, protože ke knihám se zatím nemám jak dostat. Neříkám ale, že do budoucna nemůže překlad vzniknout.

Informace o knize

Autor: Mike Resnick
Vazba knihy: typ V2 (paperback)
Počet stran: 279
Rok vydání: 2003
Vydavatel: A Del Rey Book
Vyšlo v zemi: USA

Časové zařazení: kniha navazuje na události, které se odehrály ve hře The Last Revelation a předchází době, kdy se odehrává Angel of Darkness. Vysvětluje, jak se Lara dostlala z pod hroutící se pyramidy, proměnu jejího charakteru a popisuje jedno z mnoha dalších dobrodružství, které zažila.

Anotace

Konečně - první kniha v sérii dobrodružství Lary Croft, inspirovaná známou počítačovou hrou. "Amulet síly" vypráví dosud nezveřejněný příběh odehrávající se mezi dobrodružstvími v The Last Revelation a Angel of Darkness. Lara Croft, uvězněná hluboko v troskách egyptské hrobky, hledí tváří v tvář smrti. Pak ale zasáhne ruka osudu a nasměruje ji na stopu starobylého talismanu moci.

Lara Croft, známá archeoložka a světoběžnice, cestuje po celém světě a hledá staré artefakty, hrobky a ztracená či zapomenutá města. Schopná a odvážná vykradačka hrobek, ignorujíc veškerá nebezpečí, jde přímo za svým cílem.

Světem se šíří zvěsti o Lařině smrti. Když se vykradačka hrobů objeví na Středním východě, náboženští fanatici si myslí, že objevila skrýš ztraceného amuletu Mareisha. Amulet, ztracený během obléhání Chartúmu, má poskytnout majiteli nevídanou moc. Jedni ho chtějí získat, druzí zničit. Obě strany jsou ale v patách Laře. Lara musí nejenom odrážet útoky vycvičených válečníků a nemilosrdných žoldáků, ale zároveň vypátrat amulet, o němž si všichni myslí, že ho už má a po němž všichni jdou. Osud světa je zase jednou v rukou Lary Croftové.
Seznam kapitol

Část první - Egypt

Kapitoly budou přidávány postupně.
______________________________

2 komentáře:

  1. Moc ti děkuji za překlady, od té doby co jsem se o knize dozvěděl sem jí chtěl přečíst. Právě docela mě mrzelo, že je to v Angličtině,( nechci se nějka chlubit ale nejsem v ní začátečník ale ani ne profesionál, spíše pokročilý :D to jenom tak bokem) tak právě je uplně super, že to takhle překládáš protože si jí můžu už konečně přečíst, takže Ti dlužím veliký dík :)

    OdpovědětVymazat