pondělí 4. dubna 2016

Moje hraní TR2: The Great Wall

Konečně jsem se dostala k aktualizaci mého hraní TR. Začala jsem druhým dílem, protože ho moc dobře znám a je to moje srdcová záležitost.

Konkrétně hned první level je moje nejsrdcovatější záležitost. Level, který mě seznámil s Lařiným tyrkysovým tričkem a copem, level, ve kterém jsem si vůbec poprvé vyzkoušela, jaké to je vytáhnout pistole a zkusit si nebezpečí na vlastní kůži. To víte, že mi Laru hned ten první tygr zabil, když jsem hrála jako malá úplně poprvé... Ale možná to byl právě ten podnět k tomu, že jsem tu hru chtěla dohrát a oplatit mu to, a postupně jsem s ní natolik srostla, že si dnes bez ní snad ani nedovedu představit život...

Dovoluji si říct přímo profesionální playing, protože mám tady vypočítaný každý krůček, každé vytažení zbraní... o tomhle levelu se mi občas i zdává. Jenom jeden krůček jsem si nevychytala, a to když Lara mezi přibližujícími se stěnami s ostny sebrala náboje a já moc pozdě vylezla, takže jsem svou milovanou hrdinku napůl propíchla. Ustála to ovšem a nakonec nebylo třeba ani použít lékárničku.

Dneska už tygrovi na začátku stíhám utíkat. A já nestřílím, co mi Laru neohrožuje... Pokud vím, že to zvíře na Laru nemůže, nechám ho být. Opravdu nemám potěšení z toho stát na kraji skály a dívat se na bezmocné zvíře, jak se nemůže bránit a uniká pálivým a bodavým střelám... Navíc, jak si sami můžete všimnout, dnes byli tygři na začátku levelu i na konci docela mírumilovní. Jako by říkali: "Zase ty? Nás už nebaví tě tady pořád honit. Si jdi..."

Vystřihla jsem scény, které byly moc zdlouhavé, nebo chvilky, kdy si ukládám hru, aby to nezdržovalo. Kvalita videa není moc dobrá. Ale zatím se pořád jen učím. Už mám připravený jiný program na videa, protože s tím základním je to opravdu o nervy a na ostudu. Slibuji, že se příště polepším.



Gameplay s komentářem
Seznamte se s T-Rexem a jeho manželkou.


___________________________

Zpět k rozcestníku Jak Jeanette hraje TR2?
Zpět k rozcestníku Tomb Raider 2

Navigace: Jak Jeanette hraje TR2?

8 komentářů:

  1. Já se zvukem problém u tvého videa nemám :)) zkus otestovat repráky :))

    OdpovědětVymazat
  2. Kvalita videa je naprosto v pohodě. A co takhle doprovodné slovo ke svému hraní, komentář? ;-)
    Jinak stejné pocity, jaké máš ty u Velké čínské zdi, já zažívám v Římě, v TR5, taky tam znám už pomalu každý kout, nebo odkud kdo vyběhne :-) A dodnes zažívám mrazení, když ke konci levelu v italské metropoli stane ze svého piedestalu ta velká socha, římský gladiátor :-)

    Lidi na Chronicles docela nadávají, že je příliš krátký, že nemá ucelený děj, že to měl být jen datadisk ke čtvrtému dílu (což snad původně být opravdu měl). Ale pro mě je to srdcovka, první TR, který jsem dohrál až do konce.
    Tohle se mi na TR líbí velice, že každý člověk má ten svůj oblíbený díl, svůj oblíbený level... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě můžu potěšit - zatím jsem to nepsala - ale každý nahraný level bude mít dvě verze. Jednu s čistým gameplayem a druhý bude gameplay s komentářem. Ale pochop, že komentář budu muset nahrát, až budu doma sama. Přítel se mi do toho pořád směje :) Nebo to nahraju i s tím a bude to. Takže se to tu v dohledné době jistě objeví.

      Ano máš pravdu. TR Chronicles byl pro mě taky první dohraný díl (proto bude další, který budu nahrávat), ačkoliv TR2 mám radši, TR5 je můj první dohraný díl. A jako bys mi to bral z úst - je sice krátká, ale je jedinečná. Recenzenti si můžou strčit recenze zpátky na diskety. Mně nikdo názor na tuhle hru nevezme.

      A určitě máš pravdu v tom, že TR umožňuje všem hráčům mít oblíbený díl a level. Která hra tohle dokáže? Díky tomu diskuze i o dvacet let starých dílech jsou stále aktuální :)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. No tak super, těším se ;-) (Ta verze, kde se ti do tvého hraní bude přítel smát, by mohla být zajímavá :-)).

    "Recenzenti si můžou strčit recenze zpátky na diskety."- Ano!!! Přesně tak, trefně napsáno :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No teda, ty válíš! :-) Krásně odehráno! Škoda, že mě už Tomb Raider 2 nejde spustit, ráda bych si taky zahrála :-) Už se těším na další! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušela jsi TR Ultimate Edition? Všechny TR od prvního dílu jsou tam aktualizované a není problém je spustit na Win7 nebo Win10 ;) Kdyby se ti hodně stýskalo, stojí to okolo tří stoveček.

      Vymazat
    2. Ne, to jsem nezkoušela :-) Mám od přítele pár originálních dílů na PS1. Ale PS1 se mi dávno rozbil, tak jsem je vždy hrála na PS2, ale naráz se mi nechtějí spustit :-/ :-) Ale o Tomb Raider na PC budu asi velmi vážně uvažovat :-)

      Vymazat